Mikael Stahre forsvant ut portene på Sarpsborg Stadion raskere enn mange inkludert klubben selv hadde regnet med. IFK Gøteborg er hans nye klubbadresse. Litt overraskende, og det viser nok en gang at fotballen er uforutsigbar, og ting kan snu fra den ene til den andre dagen.
At Änglarna ønsker han tilbake er kanskje ikke et sjokk, da Stahre har en høy stjerne på kameratgården, og trivdes godt sist han var der. Jeg tror heller ikke Sarpsborg 08 er veldig lei seg for dette.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
11 TIMER SIDEN
Det har ikke blitt den ønskede oppturen etter at svensken kom inn. Sarpsborg 08 har slitt på tabellen, men også spillemessig. Samtidig betyr dette at sarpingene må ut på trenerjakt.
Sportssjef Thomas Berntsen var tidlig ute i Sarpsborg Arbeiderblad og sa at det skal være en trener som kjenner Eliteserien og spillertroppen godt. Jeg går også ut fra at den neste treneren på Sarpsborg Stadion skal kjenne til 3-4-3 formasjonen som Sarp har bygd laget for i halvannen sesong. Da er det ikke veldig mange navn å velge mellom.
Kjetil Rekdal spiller ofte 3-4-3, men han har sitt prosjekt på Hamar, og jeg regner han som uaktuell. Steffen Landro praktiserer tre bak i Sandnes Ulf, men han har trøblet med å få de lyseblå på riktig spor.
Jeg tror disse navnene står på Berntsens shortlist
Lars Bohinen
Bohinen har en CV som passer perfekt for dette oppdraget. Han er vant til å spille med tre bak, og har spilt både 3-4-3 og 3-5-2. Han kjenner ligaen inn og ut, og har god kjennskap til Sarpsborg 08s tropp. Hans profil passer til den situasjonen klubben er i, og det ville overraske meg om ikke han er på speed dial hos Berntsen.
  • Sett denne?

Ranheim-keeperen om straffesituasjonen: – Hjernedødt av meg

Jørgen Isnes
41-åringen trener for tiden KFUM, og må eventuelt løses ut fra kontrakten med Oslo-klubben. Samtidig tror jeg Kåffa unner mannen som har vært selve arkitekten bak fremgangen de siste årene en sjanse på det øverste nivået. Isnes spiller 4-2-3-1, men har flørtet litt med 3-4-3 i årets sesong. 41-åringen er en trener Berntsen kjenner meget godt, og har et godt øye til. Kåffa treneren står for en pasningsorientert og attraktiv fotball, og det kan vippe i hans favør.
Eirik Bakke
En outsider på denne listen, men Bakke har de siste sesongene i Sogndal vist at han er fleksibel som trener, og i fjor imponerte laget med sitt offensive spill i Bakkes 3-4-3 formasjon. Han har vært veldig lenge i Sogndal, og hadde hatt behov for et miljøskifte for sin egen del. Sogndals svake start på sesongen gjør kanskje en mulig overgang enklere. Bakke er en tøff leder, noe Berntsen kan like.

Se høydepunktene: Ranheim - Start

Andre Bergdølmo
Leser man mellom linjene fra Berntsens uttalelser i Sarpsborg Arbeiderblad virker det som han holder døra på gløtt for en trener fra egen klubb. Der skiller kanskje Andre Bergdølmo seg ut. Den tidligere landslagsspilleren har en formidabel spillerkarriere bak seg, men trenerkarrieren har ikke tatt helt av. Han er populær som juniortrener i klubben, og er helt sikkert motivert for denne oppgaven. Bergdølmo står for en offensiv og pasningsorientert fotball, men spørsmålet er hvor bekvem han er i 3-4-3.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03