Populære sporter
All sport
Vis alt

Scoret syv mål sist kamp: – Vi er ikke et fryktet lag

Tiril Haga

Publisert 24/10/2021 klokken 12:13 GMT+2

Haugesund-trener Jostein Grindhaug gleder seg til søndagens kamp på Intility.

Haugesunds Niklas Sandberg (t.v) og Haugesunds Alioune Ndour etter 2-0 målet i eliteseriekampen i fotball mellom FK Haugesund og Mjøndalen på Haugesund sparebank arena.

Foto: NTB

  • Følg Vålerenga - Haugesund søndag klokken 17:00 på discovery+.
– Vi er ikke et fryktet lag, men vi har lyst til å koke hver kamp til noe bedre. Før Mjøndalen-kampen så var vi et av de dårligste lagene, sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Discovery.
Sist helg vant Haugesund hele 7-0 over Mjøndalen.
– Dette var en forferdelig vond opplevelse. Vi taper 7-0. Det er flaut, selvfølgelig. Det er veldig, veldig vondt, sa MIF-treneren Vegard Hansen etter kampslutt.

Spiss-plassen

Mot Mjøndalen var det spesielt én spiller som gjorde livet ekstra surt for bortelaget denne kvelden - Alioune Badou Ndour. Angrepsspilleren sørget for å hat trick, i fravær av Kristoffer Velde, som måtte stå over på grunn av sykdom.
– Hvem blir det som spiss på søndag mot VIF?
– Det holder vi i laget, svarer Grindhaug.
Velde, som er den som har startet de fleste kampene som spiss for de hvitkledde i år, står med fem mål denne sesongen. Badou står nå med syv mål.
– Men det er bra med konkurranse i laget vårt. Vi har få spillere og alle er nærme en plass i startelleveren. I utgangspunktet har vi for liten tropp. Vi har gamblet denne sesongen og vært heldige med få skader, sier treneren.
  • Fra kl. 14:30: Følg søndagens runde i både OBOS-ligaen og Eliteserien med Fotball Direkte på discovery+ og Eurosport Norge

– Gir oss bra med energi

En annen som viste frem scoringsferdigheter mot Mjøndalen var Alexander Søderlund, som sikret sine første målpoeng mot Mjøndalen forrige helg.
– Alexander fikk et fint innhopp, og har hatt andre bra innhopp tidligere i kamper hvor vi har slitt. Så det er godt at han fikk være med på å vinne en kamp og, og det gir oss bra med energi, sier Grindhaug.
Se Søderlund bli emosjonell etter scoring:
picture

I tårer etter å ha åpnet scoringskontoen i moderklubben

– Ingenting nytt under solen

Søndag kveld møter Haugesund tabellnabo Vålerenga i Oslo.
– Vi resier til Oslo med god selvtillit etter en solid prestasjon sist og en bra treningsuke. Vi møter et skarpt Vålerenga-lag - et maskineri som begynner å funke - så det blir tøft, mener Grindhaug.
– Tror du det blir like mange mål som sist kamp?
– Det blir det nok mest sannsynlig ikke. Det sprudlet mer mot Mjøndalen og vi regjeret en kamp hvor det klikka inn mål. Det blir nok en helt annen inngang mot Vålerenga.
Både VIF og Haugesund står med 33 poeng så langt denne sesongen.
– Vålerenga har gode enkeltspillere, men vært i en down-periode. Nå er de på vei opp igjen, og vil vel gi jernet for å karre seg oppover på tabellen. Et maskineri av et lag - som Dag-Eilev Fagermo pleier å få til med sine lag. Ingenting nytt under solen, fortsetter Grindhaug.

Varierende sesong

Om sitt eget lag, mener Grindhaug at det har vært variert.
– Vi hadde en fin vår, men slitt litt i sen sommer og høst. Så vi må prøve å skvise ut litt til i våre siste åtte kamper.
Grunnen til at laget har variert, mener Grindhaug har med at spillere har gått inn og ut.
– Vi har hatt litt utskiftninger, og det merkes. Vi er også flinke til å slippe inn mål. Mjøndalen-oppgjøret er første kampen vår med « clean sheet » på en stund, avslutter Grindhaug.
Så du denne?
picture

Begge trenerne hisset seg opp: – Da må du lære deg regelverket

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame