Før sesongen hentet Stabæk ukrainske Oleksiy Khoblenko på lån fra Dnipro. Så langt har det blitt begrenset med spilletid for spissen, men i forrige uke viste han seg virkelig fram i treningskampen mot Skeid. I en kamp som endte 4-2 til guttene fra Bærum, scoret Khoblenko tre ganger. Dermed kan østeuropeeren være å finne i lagoppstillingen på mandag.
– Ja, han er aktuell for å starte, bekrefter Stabæk-trener Jan Jönsson overfor Discovery.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
– Siden seriestart har vi hatt veldig lite treninger imellom kampene. De siste ukene har han fått muligheten til å trene mer med laget, og det hjalp selvfølgelig at han fant veien til nettmaskene i treningskampen.
– Står han allerede oppført i elleveren?
– Det er det ingen som gjør, men jeg synes også treningene etter Skeid-kampen har vært positive for hans del. Det kan du tolke som du vil, men det er ingen som er tatt ut i elleveren enda, fortsetter Jönsson.
Så langt har Khoblenko bare fått to innhopp og spilt snaue 30 minutter for "De Blaa". Det skyldes at det omtrent har vært flere kamper enn treninger siden ukraineren kom til klubben, men også at Jönsson stort sett har vært fornøyd med innsatsen fra de andre offensive spillerne denne sesongen.
– De andre har stått på og jobbet bra. Vi har ikke ønsket å endre på det.
– Vi er ganske fornøyd med tre og en halv match av fire. Det har vært en intensiv og god start for oss, selv om det sprakk opp litt i andreomgangen mot et effektivt Rosenborg, sier svensken.

Typisk nier

Med en fortid i Dynamo Kiev, Lech Poznań og hviterussiske Dinamo Brest, er det nok ikke alle nordmenn som vet hva de kan forvente seg av spissen på 185 centimeter.
Stabæk-treneren beskriver Khoblenko som en typisk nier, og håper han kan være med å tilføre klubben noe de har manglet. Han er god i lufta, er smart i bevegelsene og frigjør rom for de andre spillerne ifølge Jönsson.
Derfor kom det ikke som et sjokk at den ukrainske spissen viste målscoreregenskapene i midtukas treningskamp.
– Det var ingen overraskelse for oss at det var han som skulle score hattrick. Oleksyi er en smart spiller og vet hvor han skal befinne seg. Han er målfarlig og kommer mer og mer inn i spillet både feilvendt og rettvendt, forteller Jan Jönsson.
Om ukraineren blir en suksess i Bærum, har Stabæk en opsjon på å signere Khoblenko permanent når låneavtalen utløper 1. september.
Så du denne?

– Tidenes selvmål!

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38