Lillestrøm - Tromsø 1-2
Det var topp mot bunn på Åråsen lørdag kveld, men det var Tromsø som viste seg som det beste laget.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
8 TIMER SIDEN
Lillestrøm måtte ut i ekstraomganger etter uavgjort mot Grorud i cupen på onsdag. Det kunne se ut som at kraftanstrengelsen mot Grorud hadde kostet, for hjemmelaget skapte nærmest ingenting i kveldskampen på Åråsen.
– Blytung dag på jobben. Vi er ikke 100 prosent til stede før helt på slutten, sa LSK-trener Geir Bakke etter kampslutt.
– Det går mer på tilstedeværelse. Jeg synes det ser ut som vi er bekymret med ballen. Vi bruker for lang tid, vi utnytter ikke de overgangsmulighetene som kommer, snyr ryggen til keeperen, så det var rett og slett bare en seig dag, oppsummerte Bakke videre.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen

Stemningen før kamp var fantastisk, men snudde brått da det var bortelaget som scoret målene. Et grått hjemmelag mister tre poeng i medaljekampen. «Fugla» ligger på 5. plass, men har én kamp mer spilt enn lagene som ligger forran. Dermed kan avstanden øke etter søndagens kamper.
For Tromsø kan de tre poengene vise seg å være livsviktige i kampen om videre Eliteserie-spill. «Gutan» ligger på 13. plass, og etter dagens seier er de rødhvite oppe på 19 poeng. Mjøndalen og Brann jakter nærmest med 14.
– Det er en jævla laginnsats. Vi slipper til lite, jobber knallhardt defensivt, tidvis er vi gode offensivt, så ønsker vi fortsatt å tørre enda mer der, men imponert over jobben som legges ned, sa en fornøyd Gaute Helstrup etter kampen.
– Jeg synes gutta har jobbet så hardt at de fortjener den oppturen her, fortsetter Tromsø-treneren.
LES OGSÅ: Stoppet skuddet med armen – 12 minutter senere åpnet kapteinen Godset-festen

Enorme smerter etter «Helland-dobbel»: – Vet ikke hva han har imot skrittet mitt

Sjansefattig

Tromsø viste seg som det farligste laget i en sjansefattig førsteomgang. Bortelaget spilte seg til et par farligheter, før de også skulle åpne målkontoen.
Etter 27 minutter fant Runar Espejord danske Niklas Vesterlund inne i feltet. Han fikk en enkel oppgave med å sette inn 1-0, og scoret med det sitt andre mål på to kamper.
LSK slet på sin side med å skape noe som helst mot et solid bortelag.
– Presset er dårlig. Vi lar de spille seg ut bakfra som de er gode på. Det er ikke bra fremover heller, oppsummerte midtstopper Tom Petterson i pausen, som ikke klarte å hindre Runar Espejord fra å komme seg fri på høyresiden før scoringen.

Sen redusering skapte spenning

Bortelaget var tålmodige og satset på kontringer ettersom hjemmelaget måtte jakte scoring etter sidebytte. Det lønnet seg et drøyt kvarter ut i andreomgang.
Eric Kitolano stormet frem på venstresiden. Etter det herlige forarbeidet, fant han August Mikkelsen inne foran mål. Mikkelsen unngikk taklingsforsøket fra Tom Petterson og avsluttet iskaldt forbi Knut Andre Søyland Skjæstein.
Hjemmelaget skapte svært lite før kampuret bikket 90. Litt ut av ingenting vant Lillestrøm et straffespark. Igoh Ogbu ble sparket ned i feltet av Christophe Psyché. Thomas Lehne Olsen var sikker fra 11 meter, men scoringen kom for sent fra hjemmelaget.
Et mulig skår i gleden var at Runar Espejord måtte gå av med skade etter 56 minutter. Gaute Helstrup trodde rett etter kampslutt at det derimot bare var snakk om en krampe.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03