Tiraden kom etter at Rosenborg-treneren ble fortalt av Avisa Nordland at det ble ropt «ran» fra Aspmyra-tribunen etter 2-2-kampen mot Bodø/Glimt.
– Jeg skal si deg én ting. Det ropes så mye stygt fra tribunen at «ran» er det fineste de kunne sagt. Det var et ufyselig publikum her. Det er så få her, så vi hører alt de sier. Det kler ikke bodøværinger å være på den måten, freste Hareide i intervjuet.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
13 TIMER SIDEN
RBK-treneren ville ikke gå inn spesifikt på hva som ble sagt.
– Klubben er alltid hyggelig, og det er alltid hyggelig å komme hit. Men det er ikke hyggelig å stå her og høre på alle ukvemsordene fra tribunen. Det må de slutte med.

Sammenlignes med Mourinho

I podkasten Indre Bane spekuleres det om tordentalen kan ha vært en del av et taktisk spill fra Hareides side.
– Hadde det vært Jose Mourinho, hadde jeg vært helt sikker på at det var en strategi for å ta vekk fokuset fra en middelmådig prestasjon, sier Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
– Tror du ikke det kan ha vært det her også? spør Discovery-reporter Asbjørn Myhre?
– Tenkte han så langt allerede der og da, i frutrasjonen etter kampen, at han klarte å koble inn en irritasjon over det? At vi nå tar vi vekk fokuset fra vår ganske svake prestasjon, sier en spørrende Jonsson.
Saken fortsetter under videoen.

– Tror det var godt for begge at vi skilte lag

– Et mesterverk

Et av kjennetegnene til Jose Mourinho (57), som skal trene Serie A-klubben Roma neste sesong, er å flytte fokus vekke fra egne spillere eller dårlige prestasjoner, ved å få mediene til å snakke om helt andre ting gjennom egne, og ofte oppsiktsvekkende, utsagn.
– Han kan være så rutinert at det går litt på autopilot. At det er et instinkt, sier Myhre om Hareide.
– Hvis det stemmer, er det et mesterverk av Hareide, applauderer Jonsson.
Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Rosenborg reddet poeng mot Bodø/Glimt

Kritisert av Glimt og VIF

Hareide og Roseborg har måttet tåle kritikk fra både Vålerenga og Glimt etter henholdsvis 1-1 og 2-2 på Intility og Aspmyra. I Rosenborg-leiren ber de kritikerne se seg selv i speilet.
– De får kanskje se på forsvarsspillet sitt, når vi scorer to mål mot dem på en så dårlig dag. Da tror jeg vi kan gjøre det bedre på en god dag. Hvis vi var elendige der, skal vi sørge for at vi er veldig bra når de kommer hit, sa Hareide til Discovery onsdag.
– De får slå oss, da, hvis vi var så dårlige, sa RBK-back Erlend Dahl Reitan til Discovery.
Avslutningsvis i Indre Bane blir Joacim Jonsson spurt av programleder Gunnhild Toldnes om han oppriktig tror at Hareides Aspmyra-tirade var et taktisk spill.
– Nei, det tror jeg ikke. Jeg tror det var litt frustrasjon over en dårlig prestasjon, så blir han irritert over «ran-spørsmålet». Jeg tror ikke han liker ordet «ran». Det er en trigger. Da ryker publikum denne gangen, avslutter Jonsson.
Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
15 TIMER SIDEN