Hvis treningsnekten i Viken består, kan toppfotballen bli tvunget til å se etter alternative måter for å forberede seg til seriestarten i begynnelsen av mai.
Men det virker lite aktuelt blant de rammede klubbene å reise utenfor fylket eller landet for å få trene.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Omdømmet vårt er det viktigste. Vi ønsker ikke å trosse myndighetene. Blir det et initiativ fra Norsk Toppfotball (NTF) som går på felles avreise blant klubbene, etter avklaring med helsemyndighetene, stiller vi oss annerledes til det. Men å prøve å unngå regelverket og smette unna, er helt uaktuelt for Sarpsborg, sier sportssjef Thomas Berntsen til Eurosport.no.

Håper på unntak

Mandag kveld ble det sendt ut en hastemelding til fotballklubbene i Viken fra NFF om umiddelbar stans av organisert aktivitet i toppfotballen. Det skjer etter at myndighetene har lagt seg på tiltaksnivå 5 A, som ikke tillater trening.
I Eliteserien gjelder tiltaket Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg 08 og Lillestrøm, mens i OBOS-ligaen gjelder det FFK, Strømmen og Ull/Kisa.
Formannskapet i Sandefjord har også vedtatt 5 A, mens det samme vurderes i Haugesund.
NFF og NTF ønsker en avklaring for om 5 A gjelder toppfotballen, i håp om at de som trener utendørs i lukkede miljøer og grupper får et unntak.
Saken fortsetter under videoen.

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

– Må starte en diskusjon

Hvis de ikke får det, må klubbene i Viken belage seg på treningsstans frem til 11. april. For Sandefjord gjelder det i to uker, frem til 30. mars.
– Kan det bli aktuelt for Norsk Toppfotball å se på muligheten for treningsleirer?
– Om dette blir stående og vi ikke kan utøve yrket før etter 11. april, vil det få konsekvenser for en mulig seriestart i mai. Da må vi starte en diskusjon om den type tiltak, men vi har ikke noen konklusjon på det nå. Inntil videre er vi glade for at klubbene ikke begynner å løpe i alle retninger hver for seg, sier styreleder i NTF, Cato Haug, til Eurosport.no.

Vil holde seg hjemme

I likhet med Sarpsborg, er nemlig også Fredrikstad, Stabæk og Sandefjord lunkne til å gå i gang med treningsleirer der det er tillatt å trene.
– Vi registrer at det er en annen klubb som trener ute, men det virker som resten av klubbene holder seg der de er. Det er det jeg hører, sier Torgeir Bjarmann, sportssjef i Stabæk, til Eurosport.no.
Saken hadde imidlertid vært en annen om NTF fikk organisert et felles opplegg med helsemyndighetenes velsignelse, bekrefter sportssjefen.
– Poenget med forskriften er å begrense mobiliteten. Da blir det underlig om klubber som havner under 5 A finner på å reise ut av fylket eller landet. Poenget blir litt borte. Det er kanskje lov, men med unntak av de som allerede er dratt, er det en felles forståelse om at det ikke er det smarteste omdømmemessig. Vi har i alle fall ingen planer om det, og jeg blir overrasket om noen andre gjør det, sier Espen Bugge Pettersen, daglig leder i Sandefjord, til Eurosport.no.
– Saken er en annen om man får grønt lys fra alle instanser. Vi har rett til å ta de vurderingene selv, men vi er en del av et større samfunn, enten man liker det eller ei. I mitt hode høres det veldig spesielt ut å kjøre et soloopplegg på dette. Et samlet opplegg, med grønt lys, kan vurderes. Men da må man komme seg dit, og det vil overraske meg om vi gjør det, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Skeptisk til talentets overgang: – Hvem skal han skyve ut?

Hardt ut mot Glimt

Per nå er det to Eliteserie-klubber utenlands. Bodø/Glimt er på treningsleir i Marbella, mens Molde skal fra Spania til Ungarn i forbindelse med Europa League-spill.
Mjøndalen har flagget overfor NTB at treningsleir i utlandet er uaktuelt for dem.
I et VG-intervju langer LSK-sportssjef Simon Mesfin ut mot Glimts Spania-opphold.
– Etter min mening kan vi kaste fair play-ånden i dass og skylle ned. Det er «me, myself and I» som gjelder. Sånn er ikke alle, men det hjelper ikke, når noen er det, sier han til VG.

Svarer på kritikken

Videre er Mesfin klar på at LSK ikke vil gå i Glimts fotspor.
Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, synes ikke noe om kritikken fra LSK-sjefen.
– Det oppleves som smått utrolig at Simon Mesfin i Lillestrøm faktisk bruker anledningen til å kritisere Bodø/Glimt. Det er ingenting ved vårt treningsopphold i Marbella som strider imot nasjonale og lokale myndigheters regler og retningslinjer, og etter mitt skjønn er det direkte utidig av Simon å plassere seg selv i rollen som moralens vokter i norsk fotball, sier han til VG.
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38