Strømsgodset - Rosenborg (0-1) 2-1
Drammen/Oslo:
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
– Det er mye følelser. For vi fikk den starten, og så mot Rosenborg, i tillegg, sier Gustav Valsvik etter seieren mot gamle lagkamerater.
For Gustav Valsvik skulle vise sin gamle sjef at det var feil å fryse ut midtstopperen på Lerkendal da Strømsgodset tok i mot Rosenborg på Marienlyst, men 28-åringen fikk ingen god start på kampen.
Etter to minutter fikk midtstopperen ballen langs sidelinja på midtbanen. Valsvik skulle slå en støttepasning, men den havnet midt mellom Niklas Gunnarson og Viljar Myhra. Rasmus Wiedesheim-Paul var først på ballen, takket og bukket, og satte ballen sikkert i nettmaskene bak Viljar Myhra.
(saken fortsetter under videoen)

Valsvik med kjempetabbe

Skudd i metallet og straffescoring

Etter drømmeåpningen til Rosenborg var det Strømsgodset som styrte kampen. Vertene kom til flere sjanser inne i feltet. Den største stod Fred Friday for. Spissen fikk ballen i feltet, og avsluttet i stolpen bak en utspilt Andre Hansen, men nærmere kom ikke drammenserne før hvilen.
- Det er et j*vla dritt førstemål. Ellers kjøre vi kampen. Nå må vi bare få uttelling, for vi har mange sjanser, sier Valsvik til Discovery i pausen.
Med seier kunne Rosenborg på ny ta over tabelltopp. De var bedre med utover i den andre omgangen, men 17 minutter ut i andre omgang skulle vertene få uttelling.
For på et hjørnespark ble Gustav Valsvik dratt ned av Kristoffer Zachariassen og dommer Kristoffer Hagenes hadde ikke noe annet valg enn å peke på straffemerket.
Keeper Andre Hansen var på straffen, men eksekutør Herman Stengel kunne til slutt juble for utligning.
(saken fortsetter etter videoen)
Hareide om Eriksen-situasjonen

Preget Hareide åpen om Eriksen-situasjonen: – Har blitt lite søvn

– Ekstra deilig i dag

Fire minutter senere var Rosenborg farlig nærme. Zachariassen fikk kontroll på ballen fra fem meter. Viljar Myhre lå utspilt på kunstgresset, men Eliteseriens toppscorer smalt ballen i tverrligger på det åpne målet.
I stedet kom målet andre veien.
For tre minutter før full tid kom Mikkel Maigaard til avslutning fra 17 meter. Andre Hansen måtte gi retur. Moses Mawa plukket opp, og nok en gang reddet Andre Hansen, men på det tredje skulle det skje. Halldor Stenevik var først på den andre returen, og bergenseren kunne juble hemningsløst for scoring og etterhvert også seier på Marienlyst.
Etter kampen var Valsvik klar på at Strømsgodset var klart best.
– Jeg er så stolt av gutta. Over 90 minutt føler jeg vi er det klart beste laget. Jeg er veldig stolt over laget, sier den høyreiste midtstopperen.
Den tidligere Rosenborg og Eintracht Braunschweig-spilleren er klar på at det betydde litt ekstra i dag, etter exiten han fikk i Rosenborg.
– Det var mye følelser før kampen i dag, og det gjorde at det var ekstra deilig å vinne i dag. Helt klart, fortsetter Valsvik etter seieren var sikret.
Halldor Stenevik ble matchvinner. Et øyeblikk han har drømt om.
– Det var deilig. Det her drømte jeg om i går. En goalgetter-scoring. Det var fantastisk deilig med seier i dag, sier matchvinner Halldor Stenevik
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33