• Se kvalifiseringskampen mellom Fredrikstad og KFUM på discovery+ mandag 18.00!
Anlegget HamKam spiller sine hjemmekamper på er kommunalt, og det foreligger mulige byggeplaner for området hvor den eldste tribunen ligger.
Et reelt alternativ kommunen har lagt fram innebærer riving av tribunen.
Eliteserien
Brikker i ferd med å falle på plass: Se de bekreftede overgangene i Eliteserien
17 TIMER SIDEN
Hamar Arbeiderblad har tidligere omtalt saken.

– Skandale

En som har engasjert seg i saken og ønsker fulle tribuner på Hamar når klubben skal tilbake til Eliteserien er HamKam-back Aleksander Melgalvis.
– Skandale! Kamma tilbake på toppnivå og de som ser på kampene, enten det er på tv eller live må se ut mot en byggeplass. Kapasitet på 5000. Noen må gå, meldte Melgalvis på Twitter tidligere denne uken.
– Ja, jeg forstår at tribunen er utdatert og at den ikke tilfredsstiller krav til rømningsveier, men det gjorde da den ikke i år heller. Legg en bedre plan, begynn arbeidet på et bedre tidspunkt slik at publikum igjen kan få herlige opplevelser med toppfotball på Briskeby, fortsatte backen.
Sett denne?

Rørt Rekdal hyller laget: – Aldri vært med på noe sånt

Slik svarer HamKam-sjefen

HamKams daglige leder, Bent Svele, forteller at han planlegger som vanlig inntil det eventuelt kommer et vedtak.
– Det er ingen ting som er avgjort. Vi forholder oss til at dagens situasjon gjelder, inntil et nytt vedtak eventuelt er fattet. Vi planlegger for at Briskeby ser ut som det gjør nå, inntil videre, sier Svele til Discovery.
Klubben er nå i dialog med kommunen om en ny leieavtale for anlegget, men vet ikke om den ene tribunen skal rives eller ei.
– Vi vet ikke.. Vi vet ikke om det skal bygges der i det hele tatt. Det er det første. Så får vi se. Blir det endrede forutsetninger må vi diskutere oss fram til løsninger, sier Svele, som ikke vil mene mer om saken før det eventuelt foreligger noe mer konkret.

Ordføreren forklarer

Til Hamar Arbeiderblad har ordføreren i kommunen forklart situasjonen:
– Det handler om utbygging av politihuset. Ett alternativ er å bygge lokaler for politiet inn i et nytt tribuneanlegg. Det er ett av flere alternativer. Tribunen er gammel, og med en slik løsning får vi en ny tribune og et ferdigstilt anlegg. Hvis dette alternativet velges vil det bli redusert tribunekapasitet en periode under byggeperioden, sa Einar Busterud til lokalavisen.
– Det er viktig for oss at politiet blir i Hamar. Når det er sagt ligger denne saken litt fram i tid. Melgalvis er litt tidlig ute. Så vidt jeg vet er en avgjørelse i denne saken utsatt til over jul, og det kan hende at politiet går for en helt anen løsning. Dette er som sagt ett av flere alternativer. Det er politiets fellestjeneste i Oslo som jobber med denne saken, men jeg kan bekrefte at kommunen har sagt ja til at dette kan være et alternativ, fortsatte Hamar-ordføreren.
– Jeg trodde planene var spikret og klare. Det er i hvert fall godt å høre at det kan være tid til å justere, gjøre om på eller utsette, sa Melgalvis til avisen etter å ha hørt ordførerens forklaring.
Sett denne?

Se HamKam feire bursdagen til Rekdal på best mulig vis

Eliteserien
Vender hjem til moderklubben etter seks år: – Føles veldig godt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
I GÅR PÅ 16:18