• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Det får Rosenborg muligheten til allerede i første runde. Der venter regjerende seriemester Bodø/Glimt.
Det kommer fram i presentasjonen av terminlisten for Eliteserien 2022 fredag formiddag.
Eliteserien
Brikker i ferd med å falle på plass: Se de bekreftede overgangene i Eliteserien
17 TIMER SIDEN
– Det er en god motivasjon å ha med seg gjennom vinteren at vi skal møte den regjerende seriemesteren i første runde, sier Rekdal til Discovery.

– Rosenborg skal alltid kjempe om gullet

Etter flere skuffende sesonger ønsker Rekdal å bringe Rosenborg tilbake der han mener klubben hører til, nemlig på toppen av tabellen. Det vil han gjøre allerede i sin første sesong, men han innrømmer at det må legges ned en stor innsats dersom trønderne skal innfri målsettingen.
– Rosenborg har hatt tre sesonger på rad med nedadgående kurve og det må vi snu på. Vi har en del ting vi er nødt til å gjøre dersom vi skal kjempe om gullet, for det skal Rosenborg alltid gjøre, konstanterer Rekdal.
– Vi må rett og slett sørge for å bli bedre og den jobben skjer på treningsfeltet, legger han til.
Rosenborg-treneren nevner fremfor alt et utrolig viktig forbedringspunkt.
– Det som kjennetegner fjorsesongen er at vi var altfor dårlige innbyrdes mot de som lå rundt oss på tabellen. Mot topp seks-lagene fikk vi kun ti av 36 mulige poeng, noe som er altfor lite og et klart forbedringspunkt. Man må komme ut i pluss i poeng mot de antatte konkurrentene sine, sier Rosenborg-treneren.
Forberedelsene bak kulissene er gjort og til uken starter sesongoppkjøringen for alvor. Den nye Rosenborg-treneren ser fram til å komme igang.
– Torsdag og fredag vil vi gjennomføre en del tester og så blir det første trening med spillergruppen på lørdag. Det er alltid spennende med en ny sesong og spesielt spennende for meg som ny trener, forteller han.
I løpet av de fire første rundene møter Rosenborg både regjerende seriemester Bodø/Glimt og medaljekonkurrent Molde. Rekdal ser på terminlisten med isende ro.
– Vi skal møte alle lag uansett, men det vil være kaotisk de første rundene før ting setter seg. Da er det viktig å få med seg poengene, slik at vi får flyt. Det gir oss også roen til å sette og utvikle eget spill. Samtidig er det klart at det vil være bra for oss å hente poeng tidlig mot konkurrentene våre, sier treneren.
– Hvordan blir det å returnere til Hamar i 7. runde?
– Det blir jo litt rart selvfølgelig, men nå er det jo sånn at jeg er i en annen klubb og da er det kun fokus på å vinne kamper for dem.

Jobber mot et langsiktig mål

I tillegg til å kjempe om gull, har Rekdal ambisjoner om at Rosenborg skal ta seg videre til spill i Europa.
– Langsiktig vil jeg bygge et lag som kan konkurrere i Europa, men da må vi først kvalifisere oss dit, understreker han.
Da må det legges ned hard jobbing på alle plan.
– Det handler først og fremst om å snu trenden. Vi må være i toppen for å komme oss til Europa-spill. Alt vi gjør blir viktig - at vi har utvikling, at vi er sikre på at jobben blir gjort, sier han.
Eliteserien
Vender hjem til moderklubben etter seks år: – Føles veldig godt
18 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
I GÅR PÅ 16:18