Bodø/Glimt - Vålerenga 5-1
Torsdag kveld tok Europa-eventyret slutt for Bodø/Glimt. De helgule fra Nord-Norge tapte 0-4 i Italia, og flere var spente på hvordan de regjerende seriemesterne skulle respondere da Vålerenga kom på besøk.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
Men Bodø/Glimt skulle raskt svare på tiltale. En suser fra Ola Solbakken og et herlig angrepsspill - avsluttet av kaptein Ulrik Saltnes - sørget for en 2-0-ledelse til pause.
Hjemmelaget holdt intensiteten oppe etter hvilen, og Bodø/Glimt vartet opp med praktangrep etter praktangrep.
To ble til tre, tre ble til fire, fire ble til fem, og mer ville det blitt dersom Kjetil Haug ikke hadde levert en fantomkamp i VIF-buret.
– Det er fotballkunst! Kjære, vakre, vene, takk Glimt. Det er mer eller mindre uforglemmelige fotballøyeblikk, utbrøt Discoverys kommentator Kenneth Fredheim etter Hugo Vetlesen sin 4-0-scoring.
– Sjanse på sjanse, overgang på overgang, angrep på angrep. Det er ikke mulig å stå imot kanonaden fra hjemmelaget! fulgte ekspert Tor Ole Skullerud opp.
Til slutt endte det med knusende 5-1 til hjemmelaget.

– Rett og slett jævla gøy!

En av kampens store profiler, Hugo Vetlesen, var litt usikker etter manglende intensitet på oppvarmingen, men både han og lagkameratene våknet for alvor da kampen ble blåst i gang.
– Det var jævla gøy å spille i dag, rett og slett! Alle mann som spilte i dag var fantastiske. Vi har en energi som vi klarer å bygge opp etter Roma-kampen, som var en litt tøff opplevelse. Det viser hva som bor i laget, og det var rett og slett jævla gøy, var en smørblid Vetlesens kommentar til Discovery etter smadringen.
Like gøy var det ikke for Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.
– Klasseforskjell, enkelt og greit. Det er stor klasseforskjell på lagene. Vi er ikke i nærheten av Glimt, var trenerens dom.
– Vi blir tatt på fart. Det er et helt annet tempo i Glimt-laget, som gjør at vi blir seende ut som et lag som spiller en divisjon under, fortsetter Fagermo.
Samtidig lar ikke VIF-treneren seg bekymre over det brutale resultatet.
– Det er 27 kamper igjen. Vi møtte Molde borte for 14 dager siden, og de er ikke i nærheten av det nivået her. Vi må stikke fingeren i jorda og si at Glimt er for gode for Vålerenga, og så får vi jobbe inn mot neste kamp som er Jerv, for det nivået her har ikke de andre lagene i Eliteserien.
Med seieren inntar Bodø/Glimt tabelltopp, á poeng med Lillestrøm. Vålerenga blir stående med sine tre poeng, og ligger nede på en 14. plass.
Hør hva Kjetil Knutsen sa etter kampen mot Vålerenga:

Knutsen: – Eneste som irriterer meg er at det blir 5-1 i stedet for 5-0

Gul dominans

Bodø/Glimt dominerte banespillet totalt i fra første sekund, men det tok sin tid før hjemmelaget skulle komme til de store målsjansene.
Alfons Sampsted var nærmest den første halvtimen med et hardt skudd i nettveggen.
Etter 34 minutter mottok Ola Solbakken ballen i Vålerenga-feltet. På helvolley klemte den ettertraktede kantspilleren til, og ballen suste over hodet på Kjetil Haug i VIF-buret.
Scoringen ga blod på tann for et revansjelystent Bodø/Glimt. Fem minutter senere broderte hjemmelaget seg gjennom Vålerenga-forsvaret. Solbakken fant Brice Wembangomo, som igjen spilte ballen inn til Ulrik Saltnes. Kapteinen vendte elegant bort Brynjar Ingi Bjarnason, før han fullførte praktangrepet med å sette inn kveldens andre scoring på Aspmyra.
– Vi styrer det egentlig fra A til Å, var Kjetil Knutsens dom i pausen, som var klar på at stikkordet var intensitet også etter hvilen.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Brutalt ærlig Fagermo: – Blir seende ut som et lag som spiller en divisjon under

Dundret videre

Og Knutsen helgule tog dundret videre etter sidebyttet. Saltnes gikk umiddelbart ned i feltet. Dommer Rohit Saggi valgte ikke å blåse straffe, men reprisene viser at Glimt-kapteinen hadde en god sak der han lå og viste sin tydelige frustrasjon.
Like etterpå skulle Vålerenga spille seg til sin største sjanse. Bortelaget rullet opp en herlig kontring, som endte med at Kjartansson fikk avsluttet innenfor 16-meteren.
Vålerenga ville også ha straffe da Bjørdal gikk i kunstgresset etter en duell med Marius Høibråten, men heller ikke gjestene fikk medhør av kveldens dommer.
Kjetil Knutsen gjorde noe så sjeldent som et dobbeltbytte ti minutter ut i den andre omgangen. Brede Moe og Gilbert Koomson ble erstattet av Japhet Sery Larsen og Sondre Sørli. Sistnevnte skulle gjøre seg tellende nærmest umiddelbart.
Etter åtte minutter på banen prikket Sondre Sørli et millimeterpresist innlegg på panneprasken til Runar Espejord. Tromsøværingen hadde få problemer med å eskortere ballen i mål.
Glimt fortsatte å produsere sjanse på sjanse. Både Sampsted, Saltnes og Vetlesen var nære ved å score før kampens fjerde skulle sitte bak Haug.
Nok en gang vartet hjemmelaget opp med et alldeles praktfullt angrep. Fart, kombinasjoner og overhopp var noen av elementene før Hugo Vetlesen plasserte ballen i krysset ffra kanten av 16-meteren.
Midtbaneeleganten var heller ikke ferdigscoret. 22-åringen fosset forbi Vålerenga-forsvaret før han kontrollert satte inn 5-0 for hjemmelaget. Svakt forsvarsspill av gjestene, men samtidig strålende gjort av Glimts indreløper.
Vålerenga fikk seg et trøstemål mot slutten av kampen. Gjestene fikk straffespark på tampen etter at Brice Wembangomo dyttet Seedy Jatta. Hnerik Bjørdal var sikker fra ellevemetersmerket.
Se Runar Espejord sin reaksjon etter seieren mot Vålerenga:

Espejord etter VIF-smadringen: – Det var god angrepstrening

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42