Tok vare på sjansen: Vecchia reddet poeng i første start under Rekdal

Oppdatert 18/04/2022 klokken 20:52 GMT+2

Stefano Vecchia har startet de to første seriekampene på benken, men ble utslagsgivende da muligheten først bydde seg.

Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sarpsborg og Rosenborg

Sarpsborg 08 - Rosenborg 1-1
En skade på Victor Jensen gjorde at Stefano Vecchia var tilbake i RBK-laget. Den svenske kantspilleren ble klubbens toppscorer i fjorårssesongen med elleve mål på 17 kamper, men har slitt med tilliten etter trenerbyttet i vinter.
– Han har vært god på trening en stund og han har ventet på å få sjansen sin. Synd for Victor, men jeg er spent på Vecchia i dag. Han kommer til å vise seg fram, sa Kjetil Rekdal før kampen, og RBK-treneren skulle vise seg å få rett.
Etter at den hjemvendte sønnen Tobias Heintz hadde sendt hjemmelaget i føringen rett før pause, skulle Stefano Vecchia tegne seg på scoringslisten i midten av den andre.
27-åringen straffet med det sin tidligere trener. Vecchia spilte mange år under nåværende Sarpsborg-trener Stefan Billborn i Brommapojkarna, og Billborn har kjent den svenske kantspilleren siden han var sju år.
Heintz og Vecchia ble kampens to målscorere, og det endte med poengdeling i Sarpsborg. Etter tre kamper står RBK med fem poeng, mens Sarpsborg 08 har fire.
– Vi kan gjøre det enda bedre og vi gjør ikke vår beste match. Vi har mye å utvikle fremover, men det er i alle fall et kryss, sier Rosenborgs målscorer til Discovery etter kampslutt.
– Vi spiller en veldig bra andreomgang. Vi skaper bra med sjanser, bra med trøkk, og gjør spiller sånn som vi skal se ut. Laget vårt er litt ferskt enda, så det svinger veldig, men jeg er veldig fornøyd med andreomgangen, konkluderer Rekdal.
Kampens første målscorer er på sin skuffet over at Sarpsborg nok en gang slapp inn etter sidebyttet. Mot Kristiansund holdt Sarpsborg på å gi fra seg en tremålsledelse, og mandag måtte de se to poeng glippe i andreomgang.
– I pausen snakker vi om å være litt smarte, ikke gi Rosenborg noe, og hva er det vi gjør? Vi gir dem en liten kontring, og da er det 1-1, forklarer Heintz, som erkjenner at uavgjort nok var et rettferdig resultat.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Odd-helt i ekstase: – Når du avslutter med Ronaldo-feiring har du mistet det

Hjemmelaget best fra start

Hjemmelaget åpnet friskt i kjent Billborn-stil. Bjørn Inge Utvik stanget ballen like utenfor etter et hjørnespark i det andre spilleminutt.
Etter Utviks mulighet, var Sarpsborg det dominerende laget i den første omgangen, men det tok lang tid før hjemmelaget kom til de virkelig store sjansene.
Rashad Muhammed var inne i laget og erstattet en skadet Jonathan Lindseth. Den franske angriperen var plassert i fryseboksen i fjor, men har fått mer tillit under Stefan Billborn.
Høyrevingen var et stadig aktivum i den første omgangen. Etter 38 minutter vant han ballen og spilte fri Guillermo Molins. Den tidligere RBK-spissen fikk en kjempesjanse, men avslutningen på direkten ble altfor svak til å kunne true André Hansen i Rosenborg-buret.
Rett før pause skulle hjemmelaget derimot få uttelling. Ett minutt på overtid spilte Anton Saletros fri Tobias Heintz i feltet. Den hjemvendte kantspilleren fikk lurt ballen forbi Hansen fra kloss hold, og noterte seg for sin første scoring etter låneovergangen fra Häcken i mars.
Bortelaget slet på sin side å skape noen store muligheter før pause.
Målscorer Heintz sa i pausen at han var spent på å se om RBK ville våge å stå høyere i banen etter hvilen, men Kjetil Rekdal var klar i sin tale at det aldri lå i kampplanen å ligge så lavt.
– Vi må heve oss ganske mye. Vi blir skubbet unna i duellene og vi slår bort ballen neste hele tiden når vi får tak i den. Vi blir løpende etter et hjemmelag, som fikk et gratis mål på overtid.
– Det er utførelsen som er for dårlig, ikke planen, var Rekdals klare dom.

Opsahl med vanvittig treff: – Denne gang er det ikke keepertabbe!

Presset på etter hvilen

Hva enn Kjetil Rekdal sa i pausen så ut til å ha en effekt på bortelaget. Det var et helt annet Rosenborg-lag som gikk på banen i andreomgang. RBK stormet i angrep, og fikk en stor sjanse umiddelbart.
Wichne forsøkte å klarere et innlegg i Sarpsborg-boksen, men ballen landet på tverrliggeren. Nedfallsfrukten falt ned til Noah Jean Holm, men den høyreiste spissen klarte ikke å stokke beina da muligheten bød seg.
Rosenborg fortsatte å angripe i starten av den andre omgangen, og etter 64 minutter skulle bortelaget få uttelling.
Børkeeiet brøt et svakt oppspill fra Skipper. Midtbanespilleren fant Carlo Holse som satt opp Vecchia. Kantspilleren rundet Utvik i midtforsvaret og satte ballen i det lengste hjørnet.
Mot slutten fikk hvert av lagene store sjanser til å avgjøre, men hverken Holm eller innbytter Kristian Fardahl Opseth evnet å sette ballen i mål.

Fikk kirketidkritikk: – Noen som fortsatt lever på 1800-tallet