Mjøndalen - Vålerenga 1-1
«Dette var et grusomt, bittert tap. Det er kanskje den mest frustrerende kampen jeg har vært med på, både som spiller og trener», sa Mjøndalen-trener Vegard Hansen til Discovery da de tapte 0-1 for Vålerenga i fjor sommer.
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 PÅ 12:14
Mandag så det ut til at bruntrøyene skulle få sin revansje, men seks minutter før slutt kranglet Jonatan Tollås Nation inn utligningen for Vålerenga etter klabb og babb i feltet.
Det betyr at Vålerenga står med fem poeng etter fire kamper, mens Mjøndalen står med fire poeng etter to kamper.
– Det er ikke i nærheten av godt nok. Vi må være ærlige, dette er en skuffende sesongstart av Vålerenga, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.

– Føles som to tapte poeng

Etter en svært god første omgang, fikk endelig Mjøndalen hull på byllen etter 52 minutter da Martin Rønning Ovenstad var sikker alene med keeper.
– Det er kjipt. Vi spiller veldig bra den første halvtimen av kampen, så kjører de oss de siste ti minuttene. Vi starter andre omgang ganske bra, så kjører de på slutten igjen. Det svinger i kampen, så 1-1 er greit sånn sett, men vi har en straffebom og sjanser til å vinne, sa Rønning Ovenstad til Discovery etter kampen.
– Akkurat nå føler jeg vi har tapt to poeng, la MIF-spilleren til.
– Det er jævlig surt at vi slipper inn den, men det poenget blir sikkert viktig det også, sa lagkamerat Sondre Solholm Johansen.
VIF-trener Dag-Eilev Fagermo mente de var best den siste timen, men at de - i likhet med kampene mot Rosenborg og Kristiansund - får til for lite innenfor sekstenmeterne til motstanderen.
– Vi får håpe det løsner etter hvert. Hvis ikke, er vi ikke med. Fem av tolv poeng er ikke det vi forventet, men vi er ikke bedre, sa Fagermo.
Saken fortsetter under videoen.

To nær identiske målgivende på en omgang – begge med henda!

Nok en straffemiss for MIF

Vålerenga reiste til Mjøndalen for å revansjere det skuffende 1-2-tapet for Kristiansund på hjemmebane forrige serierunde, men Oslo-klubben ble regelrett herjet med av bruntrøyene i innledningen på Consto Arena.
Vegard Hansens menn skapte en rekke store sjanser. Den aller største var fra straffemerket.
Et skudd fra Ole Amund Sveen gikk først gikk i beinet til Christian Dahle Borchgrevink, før ballen spratt videre opp i hånda til VIF-backen. Dommer Kai Erik Steen mente det var straffbar hands, og pekte dermed på straffemerket til store protester fra VIF-leiren.
Men Oslo-klubben trengte ikke å ta sorgene på forskudd. Mjøndalen har hatt store problemer fra ellevemetersmerket med bare ett treff på de siste fem forsøkene. Derfor var det ingen stor overraskelse at Tonny Brochmanns forsøk gikk i stolpen og ut.

– Så ut som vi varmet opp

Vålerenga løftet seg midtveis ut i første omgang, men produserte ikke særlig med store sjanser og var heldige som kunne til pause uten baklengsmål.
– Den første halvtimen så det ut som vi var i starten av oppvarmingen. Du kan ikke gå og spille fotball. Det var forferdelig, sa Fagermo til Discovery i pausen.
– Vi skal være glade for at det står 0-0. Vi har en dårlig start på kampen. De skaper noen sjanser, så kommer vi oss inn i kampen. Jeg er glad for at vi løser det og er best siste halvdel, sa Tollås Nation.
Der VIF-kapteinen var lettet, var MIF-spiller Tonny Brochmann i et helt annet humør etter straffemissen.
– Jeg bommet. Det var et dårlig skudd. Forferdelig, sa Brochmann til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Får drømmetreff fra langt hold: – Det der er mer enn øyegodis

Sein utligning

Dansken skulle imidlertid få en opptur tidlig i andre omgang. Brochmann fikk spasere upresset innover mot VIFs sekstenmeter. Deretter tredde han ballen gjennom til Martin Ovenstad Rønning som hadde lurt offsidegrensa.
MIF-vingen gjorde ingen feil alene med keeper, og dermed fikk bruntrøyene omsider scoringen sin.
Vålerenga så ikke ut til å få utligningen sin, men med seks minutter igjen av ordinær tid kranglet Tollås Nation inn 1-1 etter godt forarbeid av Aron Dønnum.
– Det er godt å få rodd inn ett poeng, men vi er skuffet over at vi ikke får med oss alle tre. Vi ønsker å kjempe i toppen, da er dette en bane der vi må få med oss alle tre poengene, sa Tollås Nation til Discovery etter kampen.
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 PÅ 17:53
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08