ÅRÅSEN/NYDALEN (Discovery):
Etter kampen mellom Lillestrøm og Tromsø, fikk Svein Oddvar Moen og resten av dommerteamet kritikk fra Lillestrøm-fansen.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
15 TIMER SIDEN
Men det var ikke bare den rutinerte kjernen med LSK-supportere som meldte sin misnøye. Discovery observerte at barn ned i 12-årsalderen slang seg med på bemerkningene.
Det får hoveddommeren til å reagere.
– Nå har vi hatt et fokus på det i media. Vi har hatt Norway Cup, der masse unge gutter og jenter spiller fotball og dømmer. Det at Kanari-fansen piper og buer på oss er helt OK, men at unge gutter og jenter snakker med de ordene til voksne folk og dommere er ikke greit. Det må fotballfamilien ta ansvar for vi kan ikke ha det sånn, forteller Svein Oddvar Moen til Discovery.
Han varsler at de skal ta hendelsen opp med klubben.
– Dette er ikke en kamp dommerne må ta. Det er norsk fotball som må mene og synes noe om dette. Vi må ha en holdningsendring, og det må vi alle ta ansvar for, fortsetter Moen.
Les Lillestrøms kommentar på hendelsen nederst i saken.
Saken fortsetter under videoen.

KBK-Michelsen forlater intervjuet i raseri: – Herregud!

Satte blikket i dem

Moen var tydelig misfornøyd da han så og hørte at unge tilskuere kom med gloser mot dommerteamet.
– Vi stoppet opp og satte blikket i dem, så de forstod nok at det er ugreit det de gjorde. Men noen må hjelpe de på vei, for dette er ikke greit. Jeg tror neppe mamma og pappa hjemme synes det er veldig kult at de gjør dette mot dommere og voksne folk, forteller Moen.
Han legger til at det var «super stemning på banen», og at det ikke var noen problemer å dømme verken LSK- eller TIL-spillerne.
– Det var knallbra, så det handler ikke om det, sier Moen før han fortsetter:
– Vi voksne må tenke på hva vi gjør, og tenke om at vi synes det hadde vært greit at jeg eller du hadde snakket sånn til deres unge. Det tror jeg neppe de hadde syntes. 13-, 14-, 15-åringene hadde null respekt. Sånn skal vi ikke ha det.
Lillestrøms mediesjef Morten Stokstad er enig i at oppførselen er uakseptabel, og forteller at de allerede har tatt det opp.
– De har fått beskjed at dette ikke er greit. Dette var 12 år gamle gutter som lot seg rive med. De fikk beskjed etter kampen om at dette ikke er greit, sier Stokstad til Discovery.
Kampen endte forøvrig 1-1. Mads Hedenstad Christiansen ble den store helten da han utlignet på overtid. Se video av målet her:

Her redder LSK-keeperen (!) poeng på overtid: – Han tror det ikke selv!

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
19 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21