Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK-talentets store lyspunkt: – Betyr veldig mye for meg

Publisert 23/08/2021 klokken 17:03 GMT+2

Emil Konradsen Ceïde storspilte og scoret en kandidat til årets mål mot Odd søndag. Det var imidlertid ikke 19-åringens høydepunkt fra kampen.

Emil Konradsen Ceïde feiret drømmescoringen sin med tvillingbror Mikkel. En liten halvtime senere fikk sistnevnte debuten i Eliteserien for Rosenborg.

Foto: NTB

  • Se Viking - Rosenborg søndag kl. 18 på discovery+
LERKENDAL (Discovery):
– Det har vært en veldig vakker dag å stå opp til.
Det sier Emil Konradsen Ceïde til Discovery dagen etter Rosenborgs sterke 5-0-seier mot Odd på Lerkendal.
I den kampen bidro 19-åringen med både mål og assist. TV-bildene av Ceïde som trikser med ballen i lufta, før han smeller den på hel volley i tverrliggeren og i mål, har gått sin seiersgang i sosiale medier i etterkant. En soleklar kandidat til årets mål.
– Jeg har sett på det altfor mange ganger. Jeg begynner å bli lei, ler Ceïde.
Se målet i videoen under.
picture

Ny RBK-unggutt med praktmål: – Ren og skjær fotballkunst

– Spiller på instinkt

RBK-vingen har lenge blitt hyllet for sin hurtighet og tekniske ferdigheter, men nå har også målpoengene begynt å komme for unggutten.
I forkant av årets sesong varslet han i et intervju med Adresseavisen at han skulle ha 15 målpoeng i 2021. Med sju mål og sju målgivende i alle turneringer hittil, trenger han bare ett målpoeng til for å nå den målsettingen.
Tre og én halv måned etter det intervjuet, sier Ceïde at det forhåpentlig blir enda flere. Men å ha et særlig fokus på målpoeng, ønsker 19-åringen ikke.
– Med min spillestil kan jeg ikke tenke så mye på det. Da blir det bare mer stress i hodet mitt. Jeg går utpå der og spiller på instinkt. Det er det Trond (Henriksen, RBK-assistent, jou.anm.) ber meg om før hver kamp. Han sier at jeg bare skal spille på magefølelsen og gjøre det første jeg tenker på. Det har funket bra, sier Ceïde.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Unggutta strålte på topp: – Slik jeg føler RBK skal stå frem

Søskenkjærlighet

Tross den forbedrede målpoengproduksjonen og søndagens vakre scoring, var det imidlertid noe helt annet som var det store lyspunktet for Ceïde under kampen mot Odd.
Fem minutter før slutt fikk nemlig broren Mikkel Konradsen Ceïde (19) debuten i Eliteserien for Rosenborg.
Da Emil Konradsen Ceïde scoret drømmemålet sitt 25 minutter før den tid, hoppet han rundt halsen til broren sin for å feire scoringen.
– Det betyr veldig mye for meg at han fikk debuten. Jeg ser hvor mye han jobber for det. Selv om han ikke er med i troppen eller spiller så bra, fortsetter han å jobbe på. Det er uten tvil fortjent. Jeg er veldig glad for at han fikk debuten, sier Ceïde.
Sett denne?
picture

Bernt oppsummerer: RBK-show, hat-trick og hyllest av bortesupportere

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame