• Lad opp til Rosenborg - Odd med Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på MAX og discovery+
– Det går bedre og bedre for hver uke. Det er forskjell på å være skadefri og kampklar. Det er det vi har jobbet med i pre-season og det tar litt tid, men det er bedre for hver dag som går. Jeg blir litt og litt sterkere.
Det sier Vebjørn Hoff til Discovery. Midtbanespilleren er tilbake i aksjon etter at han røk akillessenen tilbake i august. Nå håper han å være en del av Kjetil Rekdals ellever så raskt som mulig.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Det går i riktig retning. Jeg vil bidra så mye jeg kan og håper jeg er en «startspiller» ganske snart. Det er det jeg jobber mot, i alle fall, fortsetter 26-åringen.

Tøffe måneder

Selv om han nå er tilbake på fotballbanen, har tiden etter skaden vært tøff. Ålesunderen har brukt det siste halvåret på å komme seg tilbake på gresset. Det krevde en stor omstilling i hverdagen.
– Man skal ikke lenger prestere to ganger på toppnivå to ganger i uka. Du skal bare ta hver dag og gjøre det beste ut av det. Det er ikke så farlig om det er en god eller dårlig dag, du må fortsatt gjennom det du skal gjennom. Det var kanskje den største forskjellen. Jeg følte jeg jobbet mer enn før, men følte at jeg bidro mindre, hvis jeg kan si det på den måten.
Saken fortsetter under videoen.

La Glimt-planen allerede i Spania: – Vi burde scoret fire eller fem

Vebjørn Hoff gikk fra Odd til RBK før fjorårssesongen. Midtbanespilleren var en viktig brikke i Åge Hareides ellever, og spilte 16 Eliteserie-kamper for trønderne før han pådro seg den alvorlige skaden.
Etter at Hoff kom tilbake på treningsfeltet har han merket at det fortsatt kommer til å ta tid før han er tilbake på sitt beste - både fysisk og mentalt.
– Du føler at du er tilbake, men så fungerer ikke alt som du hadde håpet på. Man føler kanskje at det går litt saktere både i hodet og til beins. Man har på en måte vært litt avskrudd i en lang, lang periode.
– Det å skru om bryteren til plutselig å være supereksplosiv igjen, når du kun har trent på å tåle belastning i lang tid, er en stor forskjell. Det å jobbe med å få den snerten og det steget er en fysisk greie, men det blir en mental greie også, legger han til.

Snart tilbake for fullt

Gjennom vinteren var Hoff aldri bestemt på å rekke seriestarten. Først og fremst handlet det om å gjøre de riktige tingene hele veien.
– Når jeg skulle være klar har aldri vært et fokus. Fokuset har bare vært å gjøre maksimalt ut av hver dag. Jeg kunne ikke gjort noe mer eller noe mindre. Noen vil si at det har gått fort og andre vil si at det har gått normalt, men det tar den tiden det tar. Jeg tror det er individuelt fra person til person. Det er en veldig kompleks skade.
Men seriestarten rakk han. Hoff fikk spille de siste sju minuttene, samt tilleggstiden mot Bodø/Glimt i serieåpningen.
26-åringen har troen på at han snart vil være tilbake for fullt.
– Jeg føler at jeg nærmer meg veldig. Det er stor forskjell fra 14. mars til 1. april. Jeg har merket stor forskjell på de dagene. Bare det å kunne føle seg noenlunde som seg selv igjen er veldig behagelig.
– Det er det å føle at man ikke strekker til som har vært det verste i starten. Man kommer inn med masse overskudd som forsvinner ganske fort, og så blir det veldig ustabilt. Det å komme tilbake til den stabiliteten og det høye nivået hver dag har vært en utfordring, men som sagt har det vært en stor forskjell den siste tiden, fortsetter 26-åringen.
Saken fortsetter under videoen.

Etterlyste «idioter»: – Våknet et dyr i oss når serien starter

Nytt trenerteam

Vebjørn Hoff var tilbake på banen for første gang den 25. februar, nøyaktig et halvt år etter at akillessenen røk. Comebacket endte med et 2-3-tap mot Kristiansund, og tap ble en gjenganger gjennom vinteren for Rosenborg.
Klubben har slitt voldsomt i oppkjøringen, med blant annet 0-3-tap mot både Ranheim og Raufoss, som begge spiller på nivå to.
Vebjørn Hoff har på sin side ikke funnet tid til å la seg bekymre over rekken med skuffende resultater.
– Det er et veldig stort ønske om å lykkes. Det er en stor omveltning i klubben. Det er ikke til å legge skjul på at prestasjonene har vært veldig varierende i pre-season. Den beste prestasjonen vi har levert kom nå i helgen, og den gjelder det å bygge videre på. Vi har et så brennende ønske på å få til det her med Rosenborg, og det er veldig mange som kommer hit og går «all in» hver dag. Det er veien å gjøre det.
Før 2022-sesongen har Kjetil Rekdal og Geir Frigård entret portene på Lerkendal. Selv om kritikere allerede har stilt spørsmål ved den nye trenerkonstellasjonen, har Vebjørn Hoff klokkertroen på det ferske RBK-prosjektet.
– Kjetil og Geir har fått inn en profesjonalitet og en struktur på det som er et steg opp fra det vi har hatt tidligere. Vi ser veldig godt strukturert ut, og kamplanen vi har i Bodø er veldig bra. Det er én av styrkene til Kjetil. Han viser hvordan vi skal få brukt det. Det er veldig mye ferdigheter i laget. Det handler bare om å få det beste ut av hver enkelt, og det kommer til å ta tid. Det er jeg ganske sikker på, men jeg tror det blir bra.
Saken fortsetter under videoen.

Saltnes: – Stålkontroll til tross for at de ligger i 5-5-0-formasjon

Overrasket på Aspmyra

For allerede i serieåpningen skulle trønderne overraske store deler av Fotball-Norge. De aller fleste hadde spådd at Rosenborg ville få store problemer borte mot Bodø/Glimt. I stedet var de hvitsorte helt på høyde med hjemmelaget, og fikk med seg et sterkt poeng etter 2-2 fra Aspmyra.
Ifølge Hoff var RBK-troppen hele tiden klar på at de ville ha gode muligheter, til tross for en svak oppkjøring.
– Vi vet at det er selvtillit i den stallen vi har. Det er mange gode fotballspillere. Bodø/Glimt får ha ballen mye, men vi hadde en klar kampplan om å gjøre det på den måten, for vi følte det var det som ga oss størst mulighet til å vinne på. Vi gjennomførte det veldig bra. Vi skapte masse målsjanser og var veldig farlig på kontringer.
– Det fungerte fint for oss der. Alle kampene vil nok ikke se sånn ut, men jeg synes vi gjennomførte det fint i Bodø. Det er lite man kan ta på kampplan og prestasjon, og det er der lista ligger. Det er der vi må være for at det skal bli bra til slutt. Det kommer ikke av seg selv. Det har man erfart smertefullt i Rosenborg de siste årene, fortsetter sunnmøringen.
Saken fortsetter under videoen.

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

Møter gamle lagkamerater

Til helgen venter nok en vrien motstander. Odd har i likhet med RBK fått inn en ny trener, og med Pål Arne «Paco» Johansen bak spakene i Skien, har det vokst fram en optimisme rundt Hoff sin tidligere arbeidsgiver.
Søndag kveld gjester de Lerkendal.
– Du kommer ikke langt med å gjøre det i en enkeltkamp, så nå må vi ta neste steg. Det er å vise at vi kan gjøre det uke inn og uke ut. Vi må sy det sammen til et stabilt nivå, for det er der vi må ligge. Det er bare å nullstille. Vi må være like tent til søndagens kamp som vi var i Bodø. Det tror jeg nok vi skal være også, men vi kan ikke hvile på den prestasjonen, sier Hoff, før han fortsetter:
– Vi fikk bare ett poeng i Bodø, og vi må ha tre poeng i helgen dersom vi skal si at det har vært en stor suksess i de to første kampene.

Hard kamp om plassene

Det blir vanskelig for Kjetil Rekdal å benke enten Olaus Skarsem eller Tobias Børkeeiet til kampen mot Odd. Duoen utgjorde den sentrale midtbanen borte i Bodø, og begge imponerte stort i den første serierunden.
Dermed er det også naturlig å tenke seg at Vebjørn Hoff blir sittende på benken fra start i helgen, men det bekymrer ikke 25-åringen nevneverdig.
– De var fantastiske mot Bodø/Glimt, men det er bare gledelig. Vi er der at vi skal glede oss på andre sine vegne. At Olaus spiller en kjempekamp og at «Tobbe» er god og har to kremscoringer, har jeg ingenting imot. Vi er både konkurrenter og gode venner, så det er viktig at vennskapet veier mye tyngre enn at jeg skal spille for enhver pris.
  • Lad opp til Rosenborg - Odd med Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på MAX og discovery+
Likevel føler Hoff seg trygg på at hans tid vil komme, også under ledelse av Kjetil Rekdal.
– Jeg er trygg på at jeg har de ferdighetene som skal til når det er min tur, så det er ikke noe jeg stresser med. Jeg skal nok klare å prestere jeg også. Det er ikke sånn at det bare blir de to fremover, det gjør det ikke, sier han med et glimt i øyet.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42