Populære sporter
All sport
Vis alt

RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 28/11/2022 klokken 16:25 GMT+1

Rosenborg forsterker seg inn mot neste sesong. Klubben har sikret seg Ulrik Yttergård Jenssen (26).

Ulrik Yttergård Jenssen (Foto: RBK.no)

Foto: Other Agency

Det bekrefter klubben på sin hjemmeside.
Ulrik Yttergård Jenssen kommer fra danske Nordsjælland, der han hadde kontrakt ut 2022, og har signert en fireårskontrakt med trønderne. Han er offisielt RBK-spiller fra nyttår.
– Det føles helt fantastisk. Jeg har kommet til den største klubben i Norge og kjenner jeg bare gleder meg til å sette føttene utpå Lerkendal-matta, sier han til rbk.no
Årsaken til at 26-åringens klubbvalg falt på RBK, begrunner han med utviklingen de har vist i løpet av 2022-sesongen.
– Det er et lag som skal spille i Europa og så har jeg alltid syntes det har vært kult å komme hit for å spille på Lerkendal foran supporterne. Det å bli en del av Norges største fotballklubb, med de tradisjonene, ser jeg virkelig frem til.

Mye erfaring

Tross sin relativt unge alder har Yttergård Jenssen allerede spilt på seg rikelig med erfaring. Han har spilt akademifotball for Lyon, står med over 100 kamper for Nordsjælland over to perioder og har spilt 24 kamper for den nederlandske klubben Willem II.
Den 26 år gamle tromsøværingen dro til Nordsjælland allerede i 2018. Etter tre og en halv sesong for den danske klubben gikk ferden videre til Nederland, men etter én sesong i Willem II returnerte han til Danmark.
Etter returen i høst har Yttergård Jenssen kun spilt to seriekamper for Superligaen. Han har vært ute i flere måneder grunnet et kragebeinsbrudd.
Den venstrebeinte midtstopperen, som er lillebroren til til Ruben Yttergård Jenssen, har spilt 21 U-landskamper for Norge. Han har tidligere bekledd rollen som både venstreback og midtbaneanker.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame