Etter at det ble kjent at Mike Jensen var på vei bort fra kypriotiske APOEL, ble han koblet til en rekke større klubber i Skandinavia.
I Danmark ble Brøndby og Aalborg nevnt som mulige destinasjoner, mens her til lands sa Brann-sjef Kåre Ingebrigtsen at han skulle sjekke opp statusen til spilleren som han hadde som elev i både Rosenborg og nevnte APOEL.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Derfor kom det som en overraskelse når mannen med fire norske seriegull på CV-en ble presentert som ny spiller for den danske førstedivisjonsklubben HB Køge forrige mandag.
LES OGSÅ: Bekreftet klar for utenlandseventyr

– Skal ikke dra YouTube-finter

På et pressemøte tirsdag, gjengitt av fotballnettstedet bold.dk, forklarte Jensen hvorfor han har signert en kontrakt som varer til sommeren 2024 med den danske nivå to-klubben.
– Det er vanskelig å forberede seg på å spille i 1. divisjon, men for å være ærlig så har jeg ikke så store tanker om meg at jeg tror jeg skal ned og tulle rundt og dra YouTube-finter. Det er ikke den type spiller jeg er, sa Jensen.
– Jeg føler meg trygg når jeg sier at så fort jeg har gått over krittstreken, er gnisten tent og den skal bære det frem. Hvis ikke gnisten er der, kan jeg like godt la være, fortsatte han.
LES OGSÅ: – Synd om han går til en rival

Mål om å rykke opp

Videre fortalte dansken at den langsiktige ambisjonen er å rykke opp til superligaen med Køge.
– Det er det som gir energi når man står opp om morgenen. At man skal lære og oppnå noe. Det ser vanskelig ut med tanke på opprykk i år, men en eller annen dag bør det være mulig. På kort sikt er målet hele tiden å utvikle oss og ta de riktige stegene. Jeg tror ikke det er så smart å gjøre det i den andre rekkefølgen. Man må bygge fra bunnen, og det er Køge i gang med, sa Jensen.
Etter 16 kamper ligger Køge på sjuendeplass i den danske førstedivisjonen.
Den tidligere RBK-helten har ikke spilt siden 7. desember, men håper å debutere når Køge møter Hobro 13. februar.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35