Populære sporter
All sport
Vis alt

Presenterte seg med kjempetabbe – får likevel tillit av Horneland

Håkon Brandsnes

Oppdatert 10/09/2021 klokken 17:58 GMT+2

Eirik Horneland lar seg ikke skremme av Lennart Grills (22) tabbe i treningskampen mot Sogndal. Treneren bekrefter at nysigneringen starter mot Lillestrøm lørdag.

Lennart Grill

Foto: Getty Images

  • Se Lillestrøm - Brann lørdag kl. 18 på discovery+
– Det er vel ingen bombe at det er Lennart som starter. Vi hentet han fordi han skal stå for oss i høst. Han er en moderne keeper. Han utstråler stor ro med ball og har en god rekkevidde, sier Eirik Horneland til Discovery ett døgn før kampen mot Lillestrøm.
Dermed lar han seg ikke skremme av keeperens uhell i treningskampen mot Sogndal. Da fomlet tyskeren et innlegg inn i eget mål. En gedigen tabbe.
– Jeg er glad for at han har fått en kamp under beltet. Han trengte den for å få matchtiming, bli kjent med klubben og bli tryggere på seg selv. Han reiste seg allerede i den kampen (etter tabben, jou.anm.). Han har vært trygg i etterkant og virker ikke preget. På trening har han sett klarere og klarere ut, sier Horneland.

– Trenger kamper

Brann hentet keeperen på lån fra Bayer Leverkusen. 22-åringen fikk fire kamper i Bundesliga for den tyske storklubben forrige sesong.
Tidligere har han spilt for Mainz 05 og Kaiserslautern.
– Vi har sett at han kan levere topp, topp prestasjoner. Han har en fin CV, men den største utfordringen er at han har spilt få kamper siden mars. Med litt matching tror vi imidlertid at det kan bli veldig bra. Vi håper at han kan akselerere utviklinga kjapt. Vi trenger alle poengene vi kan få denne høsten, sier Horneland.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Derfor tror Discoverys ekspert at Knutsen-æraen er over

– Håpløst

Der det er mangel på poeng i Bergen, er det ikke det av keepere. Grill, Håkon Opdal, Eirik Holmen Johansen og Markus Olsen Pettersen er alle en del av A-lagstroppen.
– Hvordan sørger man for at fire keepere får den spilletiden de trenger?
– Det er håpløst. Markus har vært mye skadet. Håkon og Eirik har også hatt sine skadeplager. Alle trenger egentlig å få kommet i gang igjen, så får vi se utover høsten hvordan det blir. Markus kan gå ut på lån hvis noen trenger han. Vi har et A-lag og et B-lag, og begge trenger første- og andrekeeper, sier Horneland.

Spillere på vei tilbake fra skade

Selv om Eliteserien har hatt en liten pause nå, har det ikke vært spillefri for Brann-spillerne. Fem mann var ute på landslagsoppdrag, mens de resterende spillerne spilte treningskamp mot Sogndal søndag. Den vant de 3-1.
En håndfull spillere har også slitt med skader. Horneland opplyser at Lars Krogh Gerson, Mathias Rasmussen og Kasper Skaanes er på vei tilbake. Vieux Sané er ute med en langtidsskade, mens nysigneringen Runar Hove er høyst usikker til lørdagens kamp mot Lillestrøm.
– Det blir en tøff bortekamp mot et solid Lillestrøm-lag. De er effektive i front og har vunnet mange kamper. De ligger vel på tredjeplass, og det er fortjent. Det er et lag som er bygd på et godt håndverk. Vi får se om vi klarer å matche dem og stå kampen ut i 90 minutter. Det blir en fin test, sier Horneland.
Sett denne?
picture

Skeptisk til Horneland og Bakke som trenerduo: – Jeg ser det ikke

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame