Selv om Brann gjorde en sterk prestasjon sist mot Kristiansund borte, resulterte også det med tap. Lørdag får de besøk av Tromsø – et lag som er likeså desperat etter poeng.
– Vi er drita lei av å tape kamper og ligge der nede. Nå er vi er skikkelig gira på å få noen gode opplevelser og er motiverte. Det er tungt mentalt å ligge der nede så lenge, sier Brann-spiller Kasper Skaanes til Discovery.
– Tærer det på selvtilliten?
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
6 TIMER SIDEN
– Det gjør jo det, uansett om man vil eller ikke. Det å tape, når man legger ned så mye innsats hver dag, er blytungt.
Men selv om det har vært en utfordrende sesong hittil for Bergenslaget, så mener Skaanes at det er én ting som er spesielt i år.
– Det som har vært veldig fint i år og unikt, er samholdet vårt. Vi har ikke negget på hverandre og står sammen i dette.
– Hadde det ikke vært slik så ville det vært tungt å gå på trening – alt går mye lettere og kjekkere når vi står i det sammen, fortsetter bergenseren, som og forteller at han har litt erfaring fra før av å være i en slik situasjon med Brann i tidligere klubb Start og Brann før det igjen.
Brann står til nå med ni tap og én seier på 12 kamper.
  • Se Brann-Tromsø klokken 20.00 lørdag 10. juli på discovey+.

– Samma hvordan det kommer

Branns Ruben Kristiansen får besøk av en klubb han tidligere har spilt for på lørdag.
– Det blir veldig gøy og det er en viktig kamp for begge lag. Vi er klar for å ta den seieren, og vi skal prøve å vise hvem som er på hjemmebane og løpe dem over, sier Kristiansen til Discovery.
– Vi har slitt med å vippe kampene i vår favør. Det er resultatet som betyr noe, samma hvordan det kommer. Vi må vinne kampen, sier forsvareren, som spilte for Tromsø fra 2011-2013.
– Hvordan har sesongen hittil påvirket deg?
– For meg personlig så er det ingenting som hadde gledet meg mer om vi hadde klart å holde oss i divisjonen. Man får ikke gjort noe med hva som har skjedd, men vi har en fin mulighet til å vise hva vi kan i morgen. Vi som er eldre har som oppgave å hjelpe hverandre litt opp og frem, vise at det er gøy å spille fotball. Det er fort gjort å grave seg ned.
– Så det er fortsatt gøy å spille fotball?
– Ja det er gøy, men du kan spørre meg igjen i morgen etter kampen, sier en lattermild Kristiansen.
For Tromsø så har heller ikke sesongen hittil vært en dans på roser. De ligger kun fire poeng over bunnlaget Brann på tabellen.

Trøkk

– Hvordan skal dere gå frem for å ta tre poeng?
– Vi har analysert dem og vet hva de er gode og dårlige på. Men jeg tror ikke jeg skal si akkurat hva planen vår er, sier Kristiansen.
– Vi må først og fremst komme ut med energi, få publikum med oss fra start og trøkk i kampen. Det blir en krig, men vi har sett litt på video og prøvd å lage en plan. Men vi fokuserer først og fremst på hva vi selv kan gjøre, mener Skaanes.
Da Brann spilte sist kamp mot Kristiansund, ledet de til pause. I andre omgang snudde KBK kampen, og vant 3-2.
– Når vi leder så er vi nødt til å klare å kontrollere kampen bedre. Vi føler vi har hatt mange kamper hvor vi har prestert okei, men sitter igjen med lite. Når det så blir flere sånne kamper, så handler det ikke lenger om flaks eller uflaks, sier Skaanes.
Så du denne?

Blytungt igjen: – Føler jeg står og sier det samme hver j**** gang

Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
9 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
10 TIMER SIDEN