Bodø/Glimt - Sarpsborg 08: 2-1
– Vi skal parkere bussen noe jævlig da, sa Sarpsborg-trener Lars Bohinen til Discovery før kampen mot Bodø/Glimt på Aspmyra Stadion søndag ettermiddag. Men, som mange kanskje har lagt merke til i år - og fra fjorårets sesong, så holder det ikke å bare parkere bussen mot Glimt for å unngå mål i mot.
Eliteserien
Risikerer Eliteserie-comeback foran halv stadion og byggeplass: – Skandale!
13 TIMER SIDEN
Før dagens oppgjør, lå Molde likt med Bodø/Glimt på tabelltoppen etter 3-0 seieren over Tromsø, lørdag - det ble et kort opphold for moldenserne.

Snytt for to straffer?

Det første som skjedde i kampen, var at Glimt-spiller Amahl Pellegrino ble felt i gjestenes 16-meter. Angrepsspilleren ble møtt av en 08-spiller som gikk kun i kropp - og Pellegrino ropte på straffe.
Så, allerede i 12. minutt ble Sarpsborgs parkerte buss plukket fra hverandre. Glimt-spiss Erik Botheim satt sitt mål nummer 13 for sesongen, assistert av Fredrik Bjørkan - som leverte et nydelig innlegg, som så og si var vanskelig å ikke score på for spissen. Botheim feiret med å "ta opp telefonen" - og man kan vel lure på hvem han "snakket" med. Landslagstrener Ståle Solbakken?
Rett før pause mente Glimt-spillerne at de nok en gang ble snytt for straffe. Bjørkan kom inn fra høyre siden, og fikk akkurat et litt for langt touch før 08-keeper Anders Kristiansen fikk fanget opp ballen. De gulkledde ropte på straffe, ettersom Bjørkan ble felt av Kristiansen i duellen. Botheim klarte å snakke på seg et gult kort i denne situasjonen.
Hør Botheims forklaring på det gule kortet og feiringen her:

Snakket på seg gult kort: – Flau over sin egen feil

Utlignelsen

– Vi kan forsvare oss bedre, og har litt å gå på. Vi ble litt for passive i vårt lave press og, sa 08-trener Lars Bohinen til pause.
Glimt-trener Kjetil Knutsen var heller ikke superfornøyd med hans lagoppreden i første omgang.
– Vi blir for utålmodige, og velger ofte feil løsning, sa Knutsen til pause.
Andre omgang startet med et pang for 08, da Anton Salétros kom alene mot Glimt-keeper Nikita Haikin. En stor mulighet for gjestene, men en meget svak avslutning av 08-spilleren som presterte å fyre av ballen rett på keeper.
Tenningsnivået i kampen steg utover i den siste halvtimen, og i minutt 84 ble det stille på Aspmyra. Salétros la inn til kollega Jonathan Lindseth - som stupte ballen inn i mål. 1-1.
Etter to tidligere mulige straffer, fikk hjemmelaget endelig straffen sin. Alle gode ting er tre? Hugo Vetlesen ble byttet inn, og felt i gjestenes 16-meter. Ola Solbakken satt ballen trygt i i nettet, og det stod 2-1 med fire minutter spilletid igjen. Kampen endte også slik, som betyr at Bodø/Glimt inntar topp-plassen på tabellen - uten Molde ved sin side.
– Det er surt. Bodø/Glimt har et bra lag, de har ballen mye, men vi kommer alene gjennom i andre omgang. Ting kunne sett annerledes ut, sa Bohinen om tapet.
– Det er godt å komme i gang etter landslagspausen. Prestasjonen er ikke all verden i dag, men det er en start. Det var litt ekstra deilig å score, sa matchvinner Solbakken etter kampen.
Hør hva Glimt-trener Kjetil Knutsen hadde å si etter kampen:

– Han har forflyttet seg lengre frem i køen nå

Eliteserien
Bekreftet: Spisstalentet klart for Lillestrøm
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Strømprisene sørger for store kostnadsøkninger i norsk fotball
15 TIMER SIDEN