Rosenborg - Haugesund (0-0) 0-0
Rosenborg klarte ikke å få hull på byllen mot Haugesund, og gikk av banen til pipekonsert på Lerkendal. Tidligere RBK-spiller Pål Andre Helland synes synd på spillerne.
– Kravene er veldig enkle. Man skal vinne og underholde på Lerkendal, og i dag var det ingen av delene. Jeg synes ordentlig synd på guttene. De ser preget ut. De er mye bedre fotballspillere enn det her, og det smerter. De er tom i blikket, sier Pål Andre Helland i Fotball Direkte.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
20 TIMER SIDEN
Rosenborg-spiller Kristoffer Zachariassen mener prestasjonen ikke er god nok.
– Det lugger litt om dagen, vi får ikke det ut i kamp akkurat nå. Vi må heve oss, for dette er ikke godt nok, sier midtbanespilleren til Discovery.
Rosenborg hadde tre tap på rad før de møtte høytflyvende Haugesund på Lerkendal. Rosenborg hadde vunnet ti av de siste fjorten kampene mot dagens motstander på Lerkendal, men den ellevte seieren kom ikke i sommersola.
Det ble en jevnspilt første omgang mellom lagene. Haugesund lå kompakte, og ga lite rom til Rosenborg, mens kontringene til gjestene ikke ble foredlet godt nok.
Etter en halvtime ble Sandberg taklet, og tok telling. Rogalendingen klarte å fortsette, men kort tid etter tok han telling på ny. Kantspilleren hadde tydelige smerter, og hinket av banen med en skade.
Like etter skaden kom Rosenborg til en sjanse. Besim Serbecic slo inn fra høyre. Innlegget nådde Kristoffer Zachariassen som fikk headet, men ballen gikk over målet til Egil Selvik. Noen minutter kom omgangens største sjanse.
Alioune “Badou” Ndour fikk ballen like utenfor femmeteren til Rosenborg etter litt klabb og babb. Kantspilleren, som vikarierte som spiss i skadefraværet til Ibrahima Wadji, fikk avsluttet, men skuddet gikk utenfor målet. En stor sjanse for de blåkledde.
Rosenborg slet med å finne rom og skape sjanser mot Haugesund, og like før pause måtte hjemmelagets spillere tåle pipekonsert fra de fremmøtte.
I den andre omgangen var det gjestene som startet best.
Først fikk Therkildsen skutt etter en kontring, men skuddet gikk rett på Andre Hansen som hadde god kontroll. Noen minutter senere kom et innlegg mot Badou. Spissen var bare centimetere fra å få styrt ballen inn forbi Rosenborgs sisteskanse, men trønderne slapp med skrekken.
Rosenborgs første avslutning kom på et frispark. Islamovic fyrte av et frispark fra 25 meter. Skuddet hadde god retning, men gikk via Zachariassen og endte opp et godt stykke utenfor målet til Selvik.

Rosenborg-dominans

Ti minutter ut i den andre omgang kom Rosenborgs første bytte. Emil Konradsen Ceide ble plukket av til fordel for Guillermo Mollins.
Innbytter Mollins bidro sterkt til at Rosenborg fikk etablert seg mer på siste tredjedel. Først kombinerte han fint med Holse, uten at dansken nådde gjennomspillet. Noen minutter senere fikk spissen avsluttet fra langt hold, men avslutningen ble enkel å håndtere for Egil Selvik.
Etter 72 minutter kom Rosenborgs beste angrep. Holse med en flott pasning over til Augustinsson. Backen slo inn på første, og fant Dino Islamovic inne foran mål. Spissen fikk headet ballen, men siktet var ikke stilt inn, og ballen gikk godt utenfor mål.
Et par minutter senere var Islamovic frempå igjen. Spissen ble spilt gjennom skrått inne i 16-meteren til Haugesund. Svensk-montenegrineren slo hardt inn, men Haugesund fikk klarert med nød og neppe.
Alt handlet nå om vertene på Lerkendal.
Islamovic prøvde seg igjen med ti minutter igjen å spille. Spissen fikk ballen på 16-meter og avsluttet hurtig, men nok en gang var avslutningen enkel for Selvik å plukke. Det ble ikke flere sjanser til noen av lagene, og Rosenborg måtte forlate banen med et pipende hjemmepublikum.
Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07