Vålerenga - Brann 1-0
Den islandske spissen scoret kampens eneste mål i et dramatisk kveldsoppgjør på Intility. Med flere kontroversielle situasjoner, var islendingens fulltreffer etter 44 minutter nok til å sikre tre poeng til hjemmelaget. Vålerenga kunne fort ha ledet med mer til pause. Tidlig i førsteomgang hadde hjemmelaget en ball, som ut ifra TV-bildene var over streken, men dommerteamet dømte ikke scoring.
Poengene blir uansett værende i Oslo. Vålerenga ligger komfortabelt midt på tabellen med sin 7. plass, mens situasjonen er verre for gjestene fra Bergen.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
– Det er så deilig. Alle gutta var så slitne på tampen her. Jeg har ikke ord til å beskrive det, sier Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation etter kampslutt.
Brann klarte å etablere et trykk mot slutten av kampen, og kunne fått meg seg poeng selv om Vålerenga var det beste laget i førsteomgang.
– Vi sliter med å kontrollere kampen og det er skuffende, men det er desto deiligere å ri det inn, fortsetter Tollås Nation.

Her roper hele VIF på scoring: – Er ikke den over linja da?

Ligger på nedrykk – tøffe kamper i vente

Tidligere søndag kveld sikret de andre bunnlagene seg livsviktige poeng i kampen om fornyet spill i Eliteserien. Mjøndalen reddet et sent poeng borte mot Odd, mens Stabæk snudde kampen mot Haugesund til seier hjemme på Nadderud.
Dermed faller Brann tilbake på direkte nedrykk etter dagens resultater. Stabæk tar over 14. plassen, som ved sesongslutt gir nedrykkskvalifsering, men det er nå kun to poeng som skiller de tre nederste lagene.
Etter seieren, kunne Vålerenga-fansen juble for andre gang på søndag. Tidligere samme dag hadde damelaget til slått Sandviken i cupfinalen. Det ble dermed en dobbeltriumf for Oslo-klubben mot bergensk motstand.
– Det blir en skikkelig fight. Det blir ikke avgjort før 12. desember og det er vi innstilt på, så vi må kjempe oss helt inn, sier Sivert Heltne Nilsen.
Det gjenstår kun fem kamper igjen av 2021-sesongen, og kampprogrammet til Brann ser på papiret tøft ut. Neste ut er Rosenborg på Brann Stadion før turen går til Sandefjord. I de tre siste kampene venter serieleder Bodø/Glimt, Molde som innehar 2. plassen og formlaget Sarpsborg 08.
LES OGSÅ: Peker på manglende bredde etter skuffende sesong

Ville ha straffe

Det var nok av dramatikk og kontroversielle situasjoner i førsteomgang, selv om det ikke var flust av store målsjanser til noen av lagene.
Etter 11 minutter jublet et samstemt hjemmepublikum på Intility, men det ble ikke dømt scoring. Et hjørnespark fra høyre ble headet mot mål, og TV-bildene viste at ballen nok var over mållinjen, men
37 minutter ut i kampen følte Vålerenga seg snytt for andre gang i kampen. En ball mot Vidar Örn Kjartansson traff armen til Ole Martin Kolskogen. Hjemmelaget ville ha straffe, men fikk ikke medhør av dommerteamet.
Mot slutten av den første omgangen kunne derimot Intility ta av. «Ørnen» har slitt både på og utenfor banen denne sesongen, men leverte for alvor da han fikk sjansen. Fredrik Pallesen Knudsen mislyktes da han skulle klarere en lang ball i bakrom. Da Kjartansson først fikk muligheten, var han nådeløs. På halvspretten fikk islendingen et strålende treff og ballen fløy inn bak Lennart Grill i Brann-buret.
Bortelaget hadde også sine sjanser før hvilen. Aune Heggebø var farlig frempå ved et par anledninger i den første omgangen og Bård Finne testet Kjetil Haug fra 18 meter, men hverken Heggebø eller Finne klarte å overliste målvakten til Vålerenga.
Sett denne?

Hareides brutale dom: – Sesongen er ødelagt

Kaotisk på tampen

Vålerenga mistet kontrollen i andreomgang, og Brann trykket på for utligning etter pausen.
Petter Strand kom alene med Kjetil Haug etter 57 minutter, men fra spiss vinkel gikk midtbanespilleren sitt skuddforsøk et godt stykke over mål.
Like etter var innbytter Moonga Simba nære ved å utligne, men skuddforsøket fra skrått hold snek seg utenfor stolpen til Haug. Bare et par minutter senere var den svenske kantspilleren nære igjen. Vålerenga mistet ball på egen banehalvdel og skuddet fra Simba hadde retning mot det nærmeste krysset. Nok en gang avverget Vålerengas sisteskanse.
Brann hadde mer ball i den andre omgangen, men Vålerenga hadde sine farligheter på kontringer. Både Seedy Jatta og Osame Sahraoui viste prov på teknikk og fart, men den siste pasningen manglet.
Helt på tampen fikk Robert Taylor en mulighet til å redde et viktig poeng, men Bjørdal, som vikarierer på backplass for en skadet Christian Borchgrevink, gjorde akkurat nok til å hindre finnen. S
Sett denne?

Drømmeminutter for MIF-spilleren – scoret to fra distanse

Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35
Eliteserien
Islandsk unggutt klar for Haugesund: – Stort steg opp
23/11/2022 KLOKKEN 12:26