• Se Vålerenga - Stabæk søndag klokken 20:00 på discovery+!
VALLE (Discovery):

Nesten tre måneder etter at Vålerengas stjernespiss pådro seg et brudd i foten mot Sandefjord, er Vidar Örn Kjartansson endelig tilbake på på banen.
– Det var nydelig. Jeg har vært ivrig på å komme meg tilbake på banen lenge nå, og en endelig er jeg helt frisk, sier den islandske spissen til Discovery.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
Det har vært en tøff periode for den islandske spissen. I utgangspunktet beregnet Vålerenga at Kjartansson ville være ute i seks til åtte uker. I realiteten ble det én måned lenger på sidelinjen for storscoreren.
– Jeg blir mer sulten på å spille etter en sånn skade, forteller 31-åringen, som ikke har mistet to kamper eller mer på rad siden 2012.
Mange i Vålerenga hadde nok et håp om at «ørnen» skulle være tilbake til skjebnekampene mot Gent i Conference League-kvalifiseringen.
Det var han ikke.
Kjartansson hadde selv et brennende ønske om å spille i Vålerengas første Europa-eventyr siden 2011.
– Jeg var skuffet over å miste kampene mot Gent, for jeg trodde vi kunne gjøre det mye bedre. Jeg mener vi har et gode nok spillere til å slå et lag som Gent. De var mye bedre enn de er nå, forteller Kjartansson.
Nå er han omsider tilbake, og markerte seg for alvor i combacket på Intilty mot Viking forrige helg. I hans første kamp fra start etter skaden, scoret Kjartansson sitt andre for sesongen. Nå har han satt seg et klart mål for de resterende kampene.
– Jeg må få tosifret. Det er mange kamper igjen, så forhåpentligvis kommer jeg dit, sier en offensiv Kjartansson.
LES OGSÅ: Fra helt til benk: – Fort gjort å være selvkritisk

– Må spille bedre

Mange spådde Vålerenga på medaljeplass før sesongen, men Dag Eilev-Fagermos menn har slitt den siste tiden.
På papiret er Vålerenga blant de sterkeste lagene offensivt med blant annet Osame Sahraoui, Vidar Örn Kjartansson og Amor Layouni. Trioen har ikke levd opp til forventningene.
Vålerenga står uten seier på de siste fem kampene, men den islandske spissen tror likevel det snart vil snu for blåtrøyene.
– Får man et par seire på rad, så er man plutselig på 3. plass. Vi må spille bedre, men hvis vi får en seiersrekke, kan vi bygge på den. Da er det kort vei til medalje.
LES OGSÅ: Får Helland til å koke: – Det er uforståelig dumt
Men det er ikke bare i det siste det har gått trått. Vidar Örn Kjartansson og de andre i angrepsrekken har slitt med å score hele sesongen.
– Vi fikk noen resultater, men jeg synes ikke vi spilte bra, meg inkludert. Vi var ikke gode nok i starten, og så fikk jeg i tillegg skaden i den perioden, sier 31-åringen.
– «Now I'm a man on a mission», fortsetter en selvsikker Kjartansson.
  • Tirsdag fra 19.00: Se Deadline Day-sendingen på Eurosport.no, discovery+ og Eurosport Norge.
Snuoperasjonen kan starte allerede på søndag. Da møter de Stabæk hjemme på Intility. Stabæk ligger på 15. plass før helgens runde, og statistikken lover godt for en målsulten islending.
Stabæk har sluppet inn mest mål av alle Eliteserie-lagene denne sesongen, med 35 i sekken på 16 kamper.
– Stabæk ligger i nedrykksstriden, så de kommer til å kjempe for poengene, konstanterer Vålerengas nummer ni.

«Gamet» med lagkompis i Viking – så ringte telefonen

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21