Tromsø-Molde 3-3 (2-3)
ALFHEIM (Discovery):
Gaute Helstrup, trener for Tromsø, fikk dermed ett poeng mot den kanskje største gullfavoritten i 2021, men likevel var han ikke helt fornøyd.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Vi skulle gjerne hatt mer, for jeg synes vi mister litt momentum på tampen her. Men det var mye bra. Det er perioder de er gode, og det er perioder vi er gode, så vi er med på å lage en god fotballkamp her, sa han til Discovery etter kampen.
Han er ikke overrasket over TILs målscorere.
– Moses har scoret et par i treningskamper nå, så han har sett sharp ut lenge. Kitolano var god i hele fjor også, fortsatte han.
Molde-sjef Erling Moe var i større grad oppgitt:
– I dag har vi en del å rette på. Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane.
– Linde hadde vel én redning utenom målene, så det er for dårlig av oss, understreket han.

Fyrverkeri fra start

Kampen mellom nyopprykkede Tromsø og fjorårets serietoer Molde fikk en pangstart i Nordens Paris. Det tok ikke mer enn ni minutter før gjestene skulle ta ledelsen. Og hvem andre enn nettopp Ohi Omoijuanfo? For etter å ha sløst med mulighetene i første serierunde mot KBK, der han også bommet på straffespark, fikk han definitivt sin revansje mot Tromsø i førsteomgangen.
Først tok han på nydelig vis ned et innlegg fra Holmgren Pedersen, spant rundt i en piruett og lempet ballen i mål - deretter fikk han en gratismulighet fra et sløvt Tromsø-forsvar, der Anders Jensen nærmest headet Ohi gjennom på blank kasse.
Se målet her:

Her får Ohi revansje – sjekk dette kunststykket

Men mellom de to scoringene fikk Tromsø notert seg for et mål også. For det var nemlig ikke bare Ohi som var brennhet på Alfheim. Hjemmelagets Moses Ebiye utlignet Ohis første scoring umiddelbart etterpå, da han ble tredd gjennom av Tomas Totland. Brynhildsen skulle øke Moldes ledelse senere i omgangen med et praktfullt nedtak, vending og deretter skudd. Reprisene viste riktig nok at ballen kan ha vært borti armen hans.
Moses var ikke ferdig. To minutter før pause, da Molde tilsynelatende hadde full kontroll på kampen, dukket han opp igjen. Kitolano kom seg løs ute på venstresiden, slo inn langs bakken, og der ventet han, slik kun en spiss kan. Dermed fikk hjemmelaget en viktig redusering rett før hvilen.
Over i andreomgangen var det en jevn åpning. Men Tromsø skulle feste et grep på matchen. Og denne gangen var det Drillo-ball fra egen keeper som var oppskriften på suksess. Karlstrøm dunket langt. Veldig langt. Molde-laget var strukket, og dermed fikk Eric Kitolano tatt ned ballen, vendt vekk Bjørnbak fullstendig og dunket ballen ned i nærmeste hjørne.
Lagene var like langt, og man var rett og slett vitne til et imponerende comeback til Tromsø, som dermed tok sitt første Eliteserie-poeng i 2021. Molde står nå på fire av seks mulige.

Misfornøyd Molde-sjef: – For dårlig av oss

UEFA Europa Conference League
Super-innbytterne roses: – Bringer energi inn i Molde-laget
13/10/2022 KLOKKEN 21:12
UEFA Europa Conference League
Molde svevde høyest og er på skuddhold i gruppa: – Ikke alltid den peneste fotballen
13/10/2022 KLOKKEN 20:51