• Se Vålerenga - Sarpsborg 08 på discovery+ torsdag klokken 20!
Molde - Strømsgodset 3-0
– De er ikke i nærheten, Strømsgodset. Molde kjører angrep på angrep på angrep. Det stinker stor, stor seier hvis de ikke slår av litt på gasspedalen.
Eliteserien
Eriksen startet nedbetalingen: – Leker med motstanderne som om de er unger
07/08/2022 KLOKKEN 17:55
Det var dommen fra Discovery-ekspert Joacim Jonsson. Da var det spilt en halvtime, og sto allerede 3-0 på resultattavla på Aker stadion.
For først var det Stian Gregersen som fikset ledelse for serielederen etter bare syv minutter. Ballen ble slått over fra venstresiden og til kveldens høyreback for anledningen, som både scoret og fikk sin egen revansje på posisjonen etter at han ikke løste akkurat det med hell som en test på landslaget på forrige samling.
Da ble han flyttet inn igjen som stopper etter kort tid av Ståle Solbakken.
– Det er lettere å spille høyreback på Molde enn på landslaget, så han løste det på en glitrende måte, var dommen fra Molde-trener Erling Moe i intervju med Discovery.
Så var det duket for Ohi-show. Før kveldens runde hadde 27-åringen scoret i sine fire siste kamper i Eliteserien, og kunne bli første Molde-spiller som puttet i fem runder på rad siden Magne Hoseth i 2001.
I tillegg var det kun en spiller som på 2000-tallet har hatt flere mål på seriens 10 første kamper enn Ohis 11, ved Alexander Søderlund (12 for RBK i 2015).
Ligaens toppscorer viste igjen hvilken nese han har for mål, da han dunket inn to kasser på to minutter etter en snau halvtime og økte tallet til 13 før pause.
Først etter en strålende målgivende av Etzaz Hussain som vippet ham gjennom.
– Vakrere blir ikke fotball. Hvilken timing, utbrøt Jonsson i Fotball Direkte.
Like etterpå var Hassain frempå igjen, men denne gangen ladet han for skudd. Viljar Myhra måtte gi retur, og hvem andre en Omoijuanfo var på den og satte sitt andre for kvelden.
Usikker på taktikken etter skolering: – Må se om vi skal gjøre noe annet (artikkelen fortsetter):

Usikker på taktikken etter skolering: – Må se om vi skal gjøre noe annet

For Godsets del ble det en tøff omgang.
– Det er tungt. Vi møter ikke opp. Det går for sent med oss, vi har altfor mange balltap, er ikke gode nok og har altfor lange avstander. Vi er ikke tette nok og da er Molde farlige. De scorer vel på tre av fem sjanser. Vi må tørre mer, det er masse muligheter, vurderte kaptein Gustav Valsvik i pausen.
Godset løftet seg litt og hadde et par sjanser i begynnelsen av andre omgang. Først da Fred Friday satte ballen i nettveggen fra spiss vinkel og så samme mann som hadde en stor bom da han blåste ballen til side for mål fra godt hold.
– Det er litt bedre, men Molde slipper seg ned litt også. Vi ble tunge og Molde var klart bedre enn oss i en mot en- dueller. Vi ble tatt litt på senga. Vi må hjem å jobbe. På hjemmebane må vi ta poeng, sa Valsvik til Discovery etter kampen.
Han mener de kan ta med seg en lærdom hjem.
– Vi går ut med 100 prosent med den taktikken, og lyktes ikke. Molde er et av de beste, om ikke det beste laget i Norge, og vi får en liten skolering. Det har funket bra for oss på hjemmebane og i diverse andre kamper, men vi må se om vi skal gjøre noe annet.
Men Ohi hadde også sine sjanser til å sikre hat tricket sitt etter drøye timen, men han bommet på ballen i avslutningsøyeblikket.
Så mye mer gass var det imidlertid ikke i Molde, som hadde full kontroll og fikset en luke på tre poeng ned til Bodø/Glimt med en kamp mindre spilt, etter de gulkleddes tap i Sandefjord.
– Der skal vi fortsette å være, konkluderte Gregersen om tabelltopp.
De har nå vunnet 33 av sine siste 40 hjemmekamper (33-4-3).
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53