• Se alt av Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
Bodø/Glimt - Molde 0-2 (0-0)
Se høydepunktene fra kampen her:
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
I GÅR KLOKKEN 14:03

Se høydepunktene: Brennhet Ohi senket Glimt på Aspmyra

Det var duket for toppkamp da serieleder Bodø/Glimt tok i mot tabellnabo Molde til kamp på Aspmyra. Glimt hadde ikke tapt hjemme siden Brann i mai 2019, men det ville gjestene gjøre noe med.
Molde startet best med tre hjørnespark i de første ti minuttene, uten at de klarte å skape det helt store med dødballene. Men derfra og ut var det vertene som tok over styringen.
For uten at det ble de store mulighetene så var det de gulkledde som holdt i ballen, og styrte spillet inne på gjestenes banehalvdel gjennom den første omgangen.

Snytt for straffe?

Etter tjuefem minutter måtte Eirik Hestad ta telling. Den offensive midtbanespilleren holdt seg til baksiden av låret, men kom seg etterhvert opp på beina. Dessverre var det starten på slutten for Hestad, som åtte minutter senere ble byttet ut til fordel for Emil Breivik.
Etter halvtimen spilt slo Sondre Sørli inn fra høyre. Ballen gikk via hånda til Stian Gregersen og ut til hjørnespark. Det så mistenkelig ut som straffe, men møtte ingen protester på banen.
Se situasjonen her (saken fortsetter under videoen)

Blir Glimt snytt for straffe her?

Like etterpå kom Molde seg til kampens første store mulighet. Fredrik Aursnes fikk avsluttet fra 17-18 meter. Ballen gikk via Patrick Berg, og i en bue over en utrusende Nikita Haikin. På streken kom Marius Høibråten inn og fikk klarert unna med nød og neppe.
Like før kampen ebbet ut til pause fikk vertene en stor sjanse. Oliver Petersen spilte ut til en feilvendt Etzatz Hussain. Midtbanespilleren fikk ikke kontroll på ballen, noe Erik Botheim utnyttet. Spissen kom seg til avslutning, men Moldes unge burvokter vartet opp med en habil redning.

Luftens baron

Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Molde hjørnespark. Aursnes slo inn det utoverskrudde hjørnesparket. På enden av det stanget Ohi Omouijanfo inn kampens første mål via stolpen og inn bak Nikita Haikin.
Så gikk det fra vondt til verre. Ola Solbakken presset Oliver Petersen. I det Petersen fikk spilt ballen videre tok Solbakken telling, og måtte byttes ut med skulderen ute av ledd.
Etter timen var spilt kunne Glimt kvittert.
Vertene rullet opp på venstresiden, og etter en spillvending er plutselig Sondre Sørli helt alene. Kantspilleren avslutter i nærmeste hjørne fra ti meters hold, men Petersen viste frem en nydelig redning, hvor han fikk slått ballen ut til hjørnespark.
Kampen bølget frem og tilbake slik som den gjorde i store deler av første omgangen. Begge lag kom til noen farligheter, uten at det ble det helt store.
Men Oliver Petersen fikk nok en gang vist frem sine kvaliteter. Med femten minutter igjen å spille slo Patrick Berg inn et hjørnespark fra venstre. Bjørkan stusset den videre til Fet som fant Pernambuco inne foran mål. Brasilianeren tok ned ballen og avsluttet på halv volley, men Petersen fikk nok en gang avverget mesterlig.

Doblet ledelsen

Tretten minutter før slutt kom Magnus Grødem inn for Eirik Ulland Andersen, og han ble innvolvert med en gang. Brynhildsen spilte fri Ohi. Haikin vant første duell med toppscoreren, men Grødem vant tilbake ballen, og spilte inn fra dødlinja. Inne foran mål fikk Ohi ballen servert på det åpne målet, og fra to meter scoret spissen sesongens enkleste mål.
Bodø/Glimt klarte aldri å komme tilbake, og rekken uten tap på Aspmyra ble brutalt stoppet av Molde som også inntok tabelltop foran kveldens motstander.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
I GÅR KLOKKEN 10:46
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
I GÅR KLOKKEN 09:44