Stabæk - Brann 2-0
Med null poeng på de første fem kampene mot antatte topplag, var dette kvelden hvor Kåre Ingebrigtsen og Brann skulle slå tilbake.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
I en kamp der Brann var fullt på høyde med Stabæk, endte det likevel med nytt tap etter straffebom og kontrovers.
– Selvfølgelig er vi langt nede. Vi har tapt fotballkamp igjen, en kamp vi følte vi hadde god kontroll på, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery etter kampen.
Brann er nå det fjerde laget i historien som har tapt de seks første kampene i Norges øverste divisjon.
Raufoss (1964), Kongsvinger (1999) og Hønefoss (2010) endte alle opp med å rykke ned.
Saken fortsetter under videoen.

– Det er vanskelig og trist å se den tilstanden Brann er i nå

Straffemiss

Åpningen var svært symptomatisk for Branns sesongstart. De var det beste laget, og kort tid etter at Robert Taylor misset alene med Stabæk-keeper Marcus Sandberg, fikk han et nytt forsøk fra straffemerket.
Finnen brente til i det høyre hjørnet til Sandberg, men svensken var med på notene og fikk dyttet unna det svake straffesparket.
Det var fortvilende for et Brann som hadde vært svært gode i åpningen. Og vondt skulle bli til verre for bergenserne.
Bare minutter senere fikk nemlig Stabæk straffe. Moonga Simba klarerte unna ballen med en høy fot, men traff deretter Oliver Edvardsen som gikk over ende i boksen. Sammy Skytte gjorde ingen feil fra straffemerket.
Se hva Kåre Ingebrigtsen sa om straffesituasjonen.

Krystallklar Ingebrigtsen: – Det er ikke straffe

– Ikke straffe

I Fotball Direkte mente Discovery-ekspert Joacim Jonsson at straffen var billig. Kåre Ingebrigtsen var enda tydeligere om hva han mente.
– Jeg trenger ingen monitor for å se at det ikke er straffe. Han sparker ballen, det er ikke noe å lure på, sa Ingebrigtsen til Discovery i pausen.
Med en straffemiss i tillegg, var det en blytung omgang for dem.
– Det er der vi er nå for tiden. Vi må bare jobbe oss ut av det. Vi må stå i det, kontrollere andre omgang, kjøre på og score noen mål, sa Brann-treneren.

– Håper de finner ut av det

Brann hadde imidlertid ikke kontroll da bergenser og tidligere Brann-spiller Yaw-Ihle Amankwah raget høyest på en corner og stanget inn 2-0 etter 65 minutter.
– Det er utrolig deilig å score når jeg scorer så sjelden og for å bidra til laget, men som bergenser synes jeg det både er vanskelig og trist å se den tilstanden som Brann er i nå. Jeg håper de finner ut av det, sa Amankwah etter seieren.
– Jeg heier først og fremst på Stabæk og ønsker at vi skal ta flest mulig poeng, men etter det håper jeg at Brann skal gjøre det så godt som mulig. Det er en klubb som egentlig har alt, og jeg synes bergenserne fortjener et lag i toppen, fortsatte han.
2-0 ble også sluttresultatet, og dermed var Branns sjette strake tap et faktum. Tiden får vise om de kan bli det første laget til å overleve etter den sesongstarten.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57