SR-BANK ARENA (Discovery):
På tribunen etter mandagens trening, setter Vikings nye venstreback Shayne Pattynama (22) seg ned med Discovery for en prat.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
12 TIMER SIDEN
Han er nylig ferdig med innreisekarantenen sin etter overgangen fra nederlandske Telstar etter en lengre prosess for å få han inn i landet.

Føler seg allerede som en av gutta

Under søndagens kamp mot Brann fikk nysigneringen sitte på benken, noe hovedpersonen selv satte stor pris på.
– Jeg fikk se hvordan laget forbereder seg til kamp og kjenne på lagfølelsen. Trenerne ville ha meg på benken, og med en flott seier ble det en flott måte å komme inn i laget på, forteller Pattynama.
Nederlenderen beskriver sine nye lagkamerater som veldig imøtekommende og hjelpsomme.
Sett denne?:

Fikk melding av Viking-legende før kampen: – Håpet jeg skulle holde nullen

– I forhold til der jeg har vært før, er atmosfæren her mye bedre. Tidligere har jeg opplevd miljøer der det er alle mann for seg selv, mens her er det laget som kommer først. Jeg føler meg allerede som en av gutta, og jeg får beskjed om at hvis jeg skulle trenge hjelp med ett eller annet, kan jeg bare ringe en av dem.
Pattynama synes mentaliteten om at laget skal bli bedre sammen passer han bra, og at han er glad for at det er slik ting funker i Viking.
– Så du tar ikke med deg den tøffe mentaliteten fra Nederland og ellers nede på kontinentet?
– Kanskje på noen områder, smiler han, før han fortsetter:
– Noen ting kan jeg bidra med, mens andre ting kan de her hjelpe meg med. Jeg tror vi kan hjelpe hverandre.

Blir sterkere for hver dag

Sist gang Pattynama kunne ta på seg en drakt og løpe ut på banen for å spille, var 19. mars for Telstar. Med andre ord har han hatt rundt to måneder der han ikke har spilt kamp, og trenger med det å få på plass det fysiske før han skal spille for Viking.
– Jeg må være sikker på at kroppen er klar. Jeg vil ikke bli skadet. Jeg vil spille så fort som mulig, men vi får se når tiden er inne. Kanskje jeg kan få noen minutter på torsdag, sier nederlenderen.
Han har et håp om å få noen minutter på Lerkendal torsdag, men om han ikke får det, skal han jobbe hardt for å bli klar til senere.
– Jeg blir sterkere for hverdag som går, så hvis de trenger meg er jeg klar. Jeg gleder meg veldig til å spille for denne flotte klubben.
Se Seriestart Spesial Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen her:

Seriestart Spesial: Viking med Kristoffer Løkberg og Morten Jensen

Kontaktet av Nevland

Erik Nevland scoret ifølge Transfermarkt 47 mål på 110 kamper da han spilte for nederlandske Groningen midt på 2000-tallet. På grunn av det fikk rogalendingen høy status i Nederland, også hos Vikings nye mann.
– Jeg kjente til han siden han har et stort navn i Nederland fra tiden i Groningen. Da agenten min sa at han hadde tatt kontakt, visste jeg umiddelbart hvem det var. Han var en stor spiller her, men jeg kjente han ikke personlig. Det føltes bra at en som han synes jeg er en bra spiller for Viking.
I likhet med sine nye lagkamerater har også den tidligere Manchester United-, Viking- og Fulham-spilleren vært på tilbudssiden under tiden på karantenehotell.
Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
14 TIMER SIDEN