Populære sporter
All sport
Vis alt

Nysigneringen endelig karantene-fri: – Puster jo gjennom huet og ræva

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 22/06/2021 klokken 14:37 GMT+2

Vieux Sané er endelig på plass i Bergen, har unnagjort karantenen og er i gang på treningsbanen et par gode langpasninger unna Brann Stadion.

Vieux Sané, Kåre Ingebrigtsen

Foto: Eurosport

  • Se Haugesund - Brann på discovery+ og TVNorge torsdag 18:00.
BERGEN (Discovery):
– Jeg er i god form, og har prøvd å gjøre mitt beste. Konkurransesituasjoner er veldig viktig for spillere, og vi jobber veldig hardt for å komme i gang så fort som mulig, sier en smilende Sane i solskinnet, rett ved banene der haugevis av barn storkoser seg med fotballskole.
Rett før det har han under overvåkning av lagets fysiske trener gjennomført noen ekstradrag rundt banen i ensomhet etter fellesøkten.
Han spilte over 100 kamper for Bodø/Glimt etter et opphold i Tromsø. Siden har han vært i Sade Brest (fransk Ligue 2), Bursaspor (Tyrkia), Auxerre (Frankrike) og Oostende (Belgia).
Nå har han vært klubbløs siden han var i Ingebrigtsens belgiske klubb frem til 2020.
Da avtalen med Brann ble klar, hadde det gått over 500 dager siden sist han startet en seriekamp, nemlig 4. desember 2019.

– Trenger noen uker

Nå kan han være klar for troppen allerede mot Haugesund om to dager.
– Det kan han være, å bidra i noen minutter. Men det er klart, han har ikke spilt fotball på en stund, så han puster jo gjennom huet og ræva, sier Kåre Ingebrigtsen med et smil.
– Vi er nødt til å gi ham noen uker på å komme ordentlig i form. Det skal han få, tilføyer han.
– Hva får du da?
– Da får du et monster av en midtstopper, som er en god fotballspiller. Eksplosiv og masse erfaring. En stopper på veldig, veldig høyt nivå. Men da må vi få ham ordentlig «fit».
Selv avviser Sane at han vil trenge lang tid.
– Nei, jeg trenger ikke mye tid. Jeg har visst lenge at jeg skal til Brann, og jobbet godt med mitt gamle lag i Senegal, Diambars. Jeg er profesjonell og det er et godt lag. Jeg trenger ikke så mye tid.
Likevel tviler han på at han er i troppen mot allerede torsdag kveld.
– Jeg tror ikke det, ettersom jeg startet nå. Det er en uke og to dager jeg har trent med den fysiske treneren. Kanskje etter denne kampen og at jeg er med neste uke, spekulerer 31-åringen selv.

– Må være et lag

Han er kommet til en klubb som er i kjempevansker nederst på tabellen.
– Vi er fotballspillere, slik er det noen ganger. Men det viktigste er å ikke miste fokus, ha samme motivasjon og konsentrasjon og ikke miste selvtillit. Vi vet at det er et veldig tøft øyeblikk. Men det er ikke første gang jeg kommer til et lag i en slik situasjon. Vi må snakke sammen, holde stemningen oppe i garderoben. Å være et lag er veldig viktig.
Dette er tredje gangen han spiller for nettopp Kåre Ingebrigtsen, som har hatt Sane som elev både i Bodø/Glimt og belgiske Oostende.
Senegaleseren lyser opp på spørsmål om forholdet til treneren.
– Vi har et veldig godt forhold. Han er en god trener og en god person. Han har hjulpet meg så mye. Da jeg var her i Norge første gang, var han trener i Glimt. Så tok han meg til Rosenborg for at jeg skulle prøve meg. Han vet mitt nivå, at det var godt nok til å spille der. Det er en god, god, god trener, mener Sane.
– Tidligere har du sagt at han er nesten som en far?
– Ja, han er nesten som en far. Noen av gutta sier «se på faren din». Han er min norske far, sier han med et stort smil.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame