– Vi samarbeider med politiet for å komme til bunns i denne saken og jeg har vært på politistasjonen i ettermiddag, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen i pressemeldingen.
Brann-ledelsen og styret har hatt møter gjennom hele fredagen for å få full oversikt i saken og hva som har foregått.
– Vi har naturligvis tett dialog med de som deltok på festen, og det er som alltid mange interesser og hensyn å ta i en uakseptabel og trist sak som dette. Utad har vi sagt klart og tydelig hva vi mener om at det ble arrangert en fest på Stadion i strid med våre interne retningslinjer. Vi har også gitt den informasjonen vi kan tillate oss å gi i en sak som dette. Nå gjør vi i tillegg det vi kan for å hjelpe politiet i den videre etterforskningen. Vi har oppfordret og oppfordrer igjen eventuelle fornærmete som mener seg utsatt for mulige straffbare handlinger om å melde dette til politiet, sier Johannesen.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
37 MINUTTER SIDEN
Videre sier den daglige lederen:
– Så er det viktig for oss å presisere at saken aldri var avsluttet fra klubben sin side, slik det har blitt hevdet i media. Det som er avsluttet er den offentlige diskusjonen om eventuelle sanksjoner for de som var på festen. Videre behandling av brudd på de interne reglene er en personalsak. Detaljer om eventuell straff og andre virkemidler diskuteres med spillere og ansatte internt slik det foregår på alle arbeidsplasser. Styret vil ta en endelig beslutning på hva det eventuelt blir. Vi har forståelse for at klubbens medlemmer, supportere og partnere ønsker mer informasjon, men dette er en kompleks sak, sier Johannesen.
Daglig leder Vibeke Johannesen, sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen og hovedtrener Eirik Horneland vil være tilgjengelig for media etter treningen lørdag sier det til slutt i pressemeldingen.

Hektisk møtevirksomhet

Tidligere på kvelden hadde klubben kommet med pressemelding hvor de sa de trengte tid til å behandle ny informasjon i saken.
Utover kvelden har det foregått hektisk møtevirksomhet på Brann stadion.
Johannesen, Nagel Jacobsen og leder for marked, kommunikasjon og samfunnsansvar Therese Andvik Rygg skal ha vært fysisk til stede på møtet. Styret skal ha vært til stede via video melder NRK.
VG skriver også at Brann-trener Eirik Horneland skal ha vært til stede. Han ble sett forlate stadionen like før kl. 22.00.
Ingen i Brann-ledelsen ønsket å snakke med pressen utenfor stadion fredag kveld.

Slik er saken

Bergens Tidene var først ute med nyheten om at det natt til tirsdag hadde vært flere Brann-spillere som hadde tatt seg inn på Brann stadion for en etterfest.
Det har kommet frem at det var tolv spillere og syv kvinnelige gjester som tok del i nachspielet på stadion.
BT meldte også at flere av spillerne hadde seksuell omgang med de kvinnelige gjestene.
I etterkant av festen valgte klubben å ikke utestenge noen av spillerne.
– De har brutt interne regler, de har beklaget og forstått alvoret, og nå er det en sak vi går videre fra, sa daglig leder Vibeke Johannesen i Brann til Bergens Tidende. torsdag.
Fredag ettermiddag gikk derimot politiet ut med en informasjon om at det kan ha forekommet et mulig seksuelt overgrep knyttet til festen på stadionen.
– Politiet har ikke mottatt noen anmeldelse i saken, men basert på opplysninger vi har mottatt samt egne undersøkelser, vurderer vi det slik at det er grunnlag for å etterforske om det har skjedd et straffbart forhold, sto det i pressemeldingen.
Brann ledelsen har sittet i hektisk møtevirksomhet hele fredag kveld for å behandle den nye informasjonen som har kommet frem.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
5 TIMER SIDEN