Ifølge politiet måtte de gripe inn mot VIF-fans som angrep barn i tenårene og stjal supportereffekter fra dem, i tillegg til å brenne flagg. Vegard Kristiansen i politiet i Nordland sier at han aldri har sett så dårlig atferd fra bortesupportere i Bodø.
– Vi har hatt 150 risikosupportere fra Roma på besøk, vi har hatt 600-700 skotter her, og vi har hatt folk fra Nederland på besøk. Men jeg har aldri sett maken til oppførsel, sier han til NRK.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
Ting skal ha eskalert da politiet forsøkte å anholde bortesupportere som beskrives som ufyselige.
– Betjenter ble mer eller mindre angrepet av VIF-supportere som satte seg opp mot politiet. Da måtte politiet vurdere, og før det kom flere patruljer til stedet, ble det benyttet pepperspray for å holde dem unna, sier Kristiansen.
Saken fortsetter under videoen.

Brutalt ærlig Fagermo: – Blir seende ut som et lag som spiller en divisjon under

– Mistet kontrollen

En VIF-supporter som ble peppersprayet av politiet, hevder overfor NRK at det er uriktig at de plaget tenåringer, og at han kjenner på en urett.
– De hausser opp en situasjon som egentlig ikke var en situasjon. Jeg kan forstå at de valgte å gjøre som de gjorde, for de mistet kontrollen. Men de burde aldri ha mistet kontrollen. Det gikk fra 0 til 100 på to sekunder. Det var en helt fredelig gåtur (mot stadion), og plutselig står vi der fire stykker i håndjern og blir peppersprayet, sier han.
Kristiansen kaller VIF-supporterens påstand «urimelig» og mener situasjonen ble skapt av bortefansen. Politiet har startet etterforskning av saken.
– Vi har personalia på både 12-åringene og VIF-supporterne. Her kommer det flere anmeldelser i ettertid på atferden deres, sier Kristiansen.
(©NTB)
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42