Drammensklubben valgte i slutten av april å sende saken videre til NFFs påtalenemnd ettersom styret konkluderte med at Pedersen hadde brukt uakseptable ord og uttrykk.
Nå har Norges Fotballforbund konkludert med at de ikke går videre med saken.
Eliteserien
Forbauset over lagkamerat: – Skjønner ikke hvordan han gjør det
12 TIMER SIDEN
I en pressemelding forteller Henrik Pedersen at det har vært en tung tid, men at han nå er lettet over beslutningen.
– Jeg er glad og lettet over at denne prosessen nå er over, og svært fornøyd med at jeg nå - helt og fullt - kan fokusere på fotballen og trenergjerningen igjen. Det har vært noen meget belastende måneder for hele familien, og vi er svært glade for at vi nå kan legge denne saken bak oss, skriver den forhenværende Strømsgodset-treneren.
Pedersen måtte 9. april gå av som Godset-trener som følge av anklager og varsler om rasisme. Han har hele tiden avvist alle anklager.
– Dette var ikke enexit jeg ønsket. Jeg er sterkt uenig og kritisk til både anklagene som er fremført, og til selve prosessen som er gjennomført. Det føles tirst og meningsløst å forlate Strømsgodset og "drengene" på denne måten, sa Henrik Pedersen da han måtte gå.
Dagen før meldingen om at Henrik Pedersen gikk av som trener kom ut forlot også styremedlem Christel Alsaker-Nøstdahl seg fra styrevervet. Jostein Flo sluttet også som sportslig leder dagen etter Henrik Pedersen forlot klubben, men er fortsatt tilknyttet klubben som konsulent.
Godset hentet inn juridisk bistand for å vurdere saken og klubbens egen håndtering av varslene, og advokatfirmaet som bisto klubben, vurderte at det som hadde skjedd, var i strid med klubbens nulltoleranse for uakseptable ytringer.
(©NTB)
Eliteserien
Tre på tre for ustoppelige Schröter – historiske Jerv sjokkerte Molde
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak
14 TIMER SIDEN