Populære sporter
All sport
Vis alt

Neste generasjon Glimt: – Viser verden hva de er i stand til

Vegard Kjøllmoen Steien

Publisert 01/03/2022 klokken 22:06 GMT+1

Bodø/Glimt har imponert stort i årets Conference League-turnering. Suksessen i Europa og i hjemlig serie smitter over på den kommende generasjonen med spillere. Nå håper flere lokale spillere drømmer nå om å ta arven videre.

Bodø/Glimt

Foto: Getty Images

– Jeg synes det er veldig inspirerende. Det viser at du kan få til ting selv om du kommer fra Bodø.
Det sier 18 år gamle Sigurd Ekrem til Discovery. Han spiller på Bodø/Glimt sitt B-lag, som er i 3. divisjon.
– De viser verden hva de er i stand til. Det har ikke noe å si hvor du kommer fra, legger Chris Gjengaar (17) til.
Ekrem og Gjengaar er to av mange unge, lokale spillere i Bodø/Glimt-rekkene. Nå drømmer de om å gå samme vei som blant annet Patrick Berg, som var en av de viktigste brikkene i Glimt-laget før han signerte for franske Lens tidligere i vinter.
– Sånne spillere kan du ta som eksempel, for han har hatt vanskeligheter og viste ikke så mye i starten. Plutselig dominerer han i Norge og nå spiller han ute på kontinentet, sier Gjengaar.
picture

Sigurd Ekrem (t.v) & Chris Gjengaar (t.h)

Foto: Eurosport

Høyt nivå

Det er ikke bare Europa-toget til Glimt som imponerer. Ifølge to av klubbens spillerutviklere er det flere navn innad i klubben som på sikt kan bli sentrale skikkelser på førstelaget.
– Det er mange gode spillere som helt sikkert har en god fremtid i fotballen, forteller Jens Karlsson.
– Jeg støtter Jens der. Vi har mange gode fremadstormende som er her. Det har vi egentlig hvert år, legger Jan Erik Bjerk til.
– Det er gutter i gruppa vår som over tid definitivt kan jobbe seg inn på førstelaget, fortsetter Bjerk.
I likhet med spillerne, lar også støtteapparatet seg inspirere av hva førstelaget har fått til de siste sesongene.
– Det er veldig inspirerende. Jeg starter å komme opp i årene og har spilt for klubben siden jeg var sju år, men jeg hadde aldri sett for meg at det her kunne skje. Vi har vært i Europa tidligere, vi har vært i en cupfinale i ny og ne, men på dette nivået hadde jeg aldri sett for meg at Glimt skulle være, sier Bjerk.
Suksessen på A-laget er også viktig for rekrutteringen av unge spillere. Resultatene i Europa og i Eliteserien er med på å skape en skyhøy motivasjon hos de yngre spillerne.
– Det smitter absolutt over på ungdommene. Fremgangen og suksessen til A-laget inspirerer hele klubben. Spesielt for de unge gutta som får se hva som trengs for å være på det nivået på nært hold, meddeler Karlsson.
picture

Jens Karsslon (t.v) & Jan Erik Bjerk (t.h)

Foto: Eurosport

Bygger på Knutsen-modellen

Bodø/Glimts hovedtrener, Kjetil Knutsen, har spilt med en klar og tydelig spillestil helt siden han fikk sjefsansvaret tilbake i 2018. De unge spillerne blir fostret opp med samme taktikk og samme mentalitet som førstelaget.
– Vi prøver å ha en tilnærming som er lik den førstelaget har, men man må huske at vi spiller i seniorklassen med de her guttene. Mange av dem er veldig unge, så det blir selvfølgelig litt andre utfordringer i kampene våre. Vi kan kanskje ikke dominere fysisk på samme måten som A-laget, og da blir kampen litt annerledes. Men man kan si det sånn at det er veldig mye av det A-laget gjør som vi ønsker å gjøre på B, C og de som er enda yngre, sier Bjerk.
Alt dette gjøres for at den ferskeste generasjonen med Bodø/Glimt-talenter skal kunne ta steget når det trengs, og for hvert år må Bjerk og Karlsson strekke seg lenger for å matche utviklingen til førstelaget.
– Vi snakker mye om spillere og diskuterer spillestil, så det finnes absolutt en god relasjon mellom A-lag og B-lag. Nøkkelen fremover blir utvikling av spillerne og at hver dag blir litt bedre. Jo bedre A-laget blir, jo vanskeligere blir det å ta seg inn. Det betyr at vi må heve lista og nivået etter hvert. Det er en utfordring, men det er en positiv utfordring, forteller Karlsson.
Og hvor dette vil ende for A-laget har ikke den svenske spillerutvikleren noen anelse om.
– «Sky is the limit». De har fått noe unikt inn i den gruppen og tror på det de gjør. De fokuserer ikke på noe annet enn sin egen prestasjon, og da tror jeg ikke at det finnes noen grense, sier Karlsson.
picture

Knalltøff start for Rekdal: Slik spilles de første Eliteserie-rundene

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame