– Vi har avtalt treningskamp med Bodø/Glimt helt uavhengig av at de har reist ut av landet på treningsleir, sier Håndlykken til Discovery.
Bodø/Glimt har fått kritikk etter at de valgte å dra til Spania på treningsleir under korona-pandemien mens de andre lagene ble hjemme i Norge. Kun Molde har vært utenfor landegrensene, men det var i forbindelse med Europa League.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
14 TIMER SIDEN
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo nekter å spille mot Bodø/Glimt før sesongen og avlyste i mars en treningskamp mot seriemesteren.
– Hvis alle gjør som vi gjør, og ingen spiller treningskamper mot dem, så utjevner vi det forspranget. Da må de spille internkamper de siste ukene før seriestart, slik som vi andre har gjort den siste tiden, sa Vålerenga-treneren til VG.

– Boikott er ikke aktuelt

I Skien har man ikke tenkt til å følge Fagermos eksempel med å nekte å spille kamper mot Glimt.
Odd møter Glimt i generalprøven 2. mai.
– At vi planlegger å spille treningskamp mot dem betyr ikke at vi står bak Bodø/Glimts valg. Men en boikott er ikke aktuelt fra vår side. De er jo ikke akkurat på nivå med Qatar, sier Håndlykken.
Tromsø og Brann er de to andre lagene Glimt møter før sesongen sparkes i gang 8. mai.

Tromsø: – Glimt er det nærmeste vi kommer

Team manager i Tromsø, Lars Petter Andressen, mener det viktigste er at spillerne får et grunnlag før seriestart.
– Nå handler det om å få spilt treningskamper. Vi må tenke på hva som er best for oss. Det andre er at myndighetene og Fotballforbundet er klare på at man skal spille treningskamper mot lokale lag. Alle gjør det. For oss er det ikke like enkelt. Glimt er det nærmeste vi kommer, sier Andressen til Discovery.
– For oss er det naturlig og en nødvendighet å spille mot dem. Sånn blir det uansett.
Faktisk skal Tromsø også til Aspmyra i serieåpningen. Derfor mener Andressen det ikke nødvendigvis er Glimt som ville vært drømmemotstander i treningskamp.
– Hadde det vært en normal verden ville vi vurdert det, men nå var det aldri aktuelt å gjøre noe annet enn å møte Glimt, sier han.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33