Den 13. august 2020 uttalte Kåre Ingebrigtsen at «her er det mulig å vinne titler på kort tid», og han flørtet med at 2021 skulle være året Brann gikk til topps igjen.
Jeg er vel ikke helt sikker at han selv trodde på det, men han visste hvilke ord han skulle si for å blidgjøre supporterne og få dem på sin side.

Den offensive holdningen elsket sportssjef Soltvedt og han uttalte følgende til VG samme dag: «Det var helt herlig å høre. Vi hadde en del krav da vi skulle finne ny trener. For meg handlet det blant annet om at vi måtte få inn en trener med en offensiv mentalitet. I Brann skal alt være mulig, og det føler jeg virkelig det er med Kåre. Når han sier at han vil vinne titler, skaper det forventninger i Bergen. Dette treffer bergenserne på en helt annen måte.»
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
19 TIMER SIDEN
Den 3. februar, dagen etter at medlemmene bestemte at det fortsatt skal være gress på Brann Stadion, hadde pipen fått en annen lyd hos Ingebrigtsen.

Til BA uttalte da Ingebrigtsen følgende: «Etter det som skjedde i fjor, er våre ambisjoner at vi skal utvikle oss og bli bedre, og det jobber vi for hver dag. Jeg tror ikke at vi skal ha ambisjoner om å ta medalje neste år. Vi må utvikle oss og bli bedre enn i fjor.»
Han hevder hardnakket at den defensive holdningen ikke har noe å gjøre med beslutningen å ikke legge kunstgress på Stadion. Men det går ikke å ta miste om den dårlig skjulte skuffelsen hos Ingebrigtsen over avgjørelsen, og han påpeker samtidig at klubben har det dårligste treningsforholdene i Eliteserien.
Det høres nærmest ut som han skaper seg et alibi for eventuelt dårlige resultater.
En annen ting oppi dette er at da Kåre Ingebrigtsen signerte for Brann for seks måneder siden, signerte han på grunnlag av at Brann var et gresslag. At det var dårlige treningsforhold kan vel ikke ha dukket opp som en overraskelse i etterkant? Fasiliteter og forutsetninger er noe av det første man sjekker ut før man signerer en avtale.

Jeg er litt spent på hvilken bortforklaring Rune Soltvedt kommer med når han skal svare på disse uttalelsene fra Ingebrigtsen, sett i lys av det han sa for et halvt år siden.

Men det Soltvedt mener er bare en flau vind av betydningen det har hvordan klubbens supportere reagerer på dette. Brann hadde en fryktelig avslutning på 2021 og trenger en opptur for å få tilbake troen på prosjektet de har gående. Er det noe supporterne i Bergen ikke ønsker å høre, så er det unnskyldninger og defensive holdninger.

Nei, her har Kåre malt seg inn i et hjørne, og kommer han ikke godt i gang i årets Eliteserie får han fort opinionen mot seg – og har man først fått det i Bergen, er det ingen nåde.

Brann-sjefen om den tøffe perioden: – Vi er i en alvorlig situasjon

Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08