Oppdatert 25/05/2022 klokken 22:47 GMT+2

HamKam reiste til Stavanger med tunge forfall, men fikk hjelp av en tidligere favoritt i oppgjøret mot Viking.

Se høydepunktene: Gammel kjenning reddet HamKam-poeng

Viking - HamKam 1-1 (1-0)
HamKam kom til SR Bank Arena med fire strake uavgjortresultater i banken, men måtte klare seg uten flere sentrale spillere mot Viking.
Gjestene fra Hamar var uten Oliver Sørensen, Pål Alexander Kirkevold og en langtidsskadet Morten Bjørlo.
Skadelisten skulle vokse ytterligere mot Viking. Den kanadiske midtstopperen Julian Dunn måtte forlate banen etter kun 17 minutter med en det som skal være en kneskål ute av ledd. Bildene viste at 21-åringen ble fraktet ut på båre inn i en ambulanse.
Et skadeskutt HamKam kjempet likevel tappert mot topplaget fra Stavanger. Veton Berisha sendte hjemmelaget i ledelsen, så skulle en tidligere HamKam-helt sørge for jubel hos bortesupporterne.
Med pappa Ståle på tribunen, skulle tidligere HamKam-spiller Markus Solbakken sørge for poengdeling med et selvmål.
Det ene poenget sender likevel Viking på tabelltopp. Siddisene ligger i skrivende stund poenget foran Lillestrøm med to kamper mer spilt. Lillestrøm tar imot erkerival Vålerenga klokken 20:00.
Med sitt femte strake uavgjortresultat, ligger HamKam på en 11. plass. Det nyopprykkede laget står med ni poeng etter sesongens åtte første kamper.

– Vi var heldige i dag

Der Jakob Michelsen følte seg snytt for tre poeng hjemme mot Rosenborg i forrige serierunde, mener han i dag at de hadde flaksen på sin side.
– Vi var heldige i dag. Vi møter et fantastisk bra Viking-lag, men vi holder liv i kampen. Med litt mer flaks hadde vi fått tre poeng, men det hadde vært veldig ufortjent, erkjente HamKams danske trener etter kampen.
Michelsen er full av lovord om onsdagens motstanderlag.
– Viking er fantastisk bra. De er godt organiserte, gode defensivt og de har fantastiske enkeltspillere. At vi får ett poeng her er fantastisk, og det kan vi bruke fremover.
Hør hva Veton Berisha hadde å si etter kampen her:

Frustrert Berisha føler seg snytt: – Klinkeklar straffe

Marerittminutter for HamKam

Rett før klokken bikket ti spilte minutter i Stavanger, skulle Viking få hull på byllen. Shayne Pattynama fant Veton Berisha i bakrom. Viking-kapteinen slo ballen inn i feltet. Der hadde Niklas Sandberg trukket inn fra motsatt kant, og skled inn kveldens første scoring.
Kun minutter senere skulle vondt bli til verre for gjestene. Like etter at hjemmelaget hadde tatt ledelsen, gikk midtstopper Julian Dunn i gresset. Kanadieren tok sats for å heade ballen. I det han landet sviktet kneet, og midtstopperen ble fraktet ut på båre.
– Jeg blir sjokkert hvis han kan spille fotball på en stund, sa Christian Gauseth under Fotball Direkte.
Viking styrte det meste på SR Bank Arena i innledningen. Hjemmelaget kom på flere farlige visitter, men manglet litt på den siste pasningene.
Så skulle HamKam også melde seg på i sjansestatistikken. Gjestene var best mot slutten av den første omgangen.
Etter halvtimen headet Hasan Kurucay ned til Kristian Eriksen. HamKam-stjernen, som scoret i sist kamp mot RBK, sendte i vei en avslutning, men skuddet snek seg utenfor stolpen til Niklas Gunnarsson.
Fire minutter senere skulle HamKam komme enda nærmere. Jonas Enkerud hadde tatt plass inne i feltet, og fikk en gigantisk mulighet på bakre stolpe. Headingen gikk dog i nettveggen.

Selvmål sørget for poengdeling

Hjemmelaget stupte ut fra blokkene etter hvilen, og skapte flere farligheter på deres egne storstue.
Fem minutter ut i den andre omgangen fikk Samúel Fridjónsson en kjempemulighet. Islendingen fikk stå fritt i feltet, men avslutningsforsøket fra åtte meter gikk over buret til Hagen.
Minuttet senere skulle det bli dramatikk i Stavanger.
Veton Berisha ble spilt alene med HamKam-keeper Nicholas Hagen. Stjernespissen forsøkte å runde keeperen, men mistet balansen. Berisha var tydelig frustrert i kjølvannet av situasjonen, og ropte på straffe, men 28-åringens bønner ble ikke hørt.
HamKam klarte å ri av Viking-stormen, og litt ut av ingenting skulle det bli balanse i regnskapet.
HamKam fikk et innkast høyt i banen. Vegard Kongsro kastet inn i feltet. Viking slurvet i klareringsspillet, og ballen datt ned i beina til Hasan Kurucay. Inne foran mål stod tidligere HamKam-spiller Markus Solbakken.
For to år siden ville Solbakken ha jublet for å ha utlignet for HamKam, men denne gang var det fortvilelse. Ballen traff 21-åringen, og snek seg inn bak Gunnarsson.
Utligningen ga gjestene blod på tann. Etter scoringen spilte HamKam seg til flere gode sjanser. Både Kobe Hernandez-Foster og Kristian Eriksen var nære ved å finne veien til nettmaskene, men nærmest av alle var Jonas Enkerud.
HamKam-spissen fikk tatt ned ballen i Viking-feltet, men Patrik Gunnarsson vartet opp med en god redning.
Viking trykket på helt på tampen, men nok en gang reddet HamKam et imponerende uavgjortresultat.