Populære sporter
All sport
Vis alt

Nærmer seg comeback etter skademarerittet: – Savnet er stort

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 29/12/2022 klokken 15:45 GMT+1

I to strake sesonger var midtbanespilleren en bærebjelke hos et høytflyvende Bodø/Glimt-lag, men 2022-sesongen skulle vise seg å bli et aldri så lite mareritt for Sondre Brunstad Fet (25). Etter en drøy time fotball totalt det siste året, nærmer han seg nå en etterlengtet retur til gressmatten.

SIST SETT I MAI: Hjemmekampen mot Lillestrøm var den siste kampen Sondre Brunstad Fet spilte i 2022.

Foto: NTB

Sondre Brunstad Fet har vært blant Kjetil Knutsens mest betrodde menn på Bodø/Glimts vei til toppen. I 2020-sesongen, da Glimt sikret seg et historisk Eliteserie-trofé, spilte midtbanespilleren 26 kamper. Året etter kopierte bodøværingene bragden, og nok en sesong var 25-åringen blant nøkkelspillerne. Nok en sesong spilte han 26 av 30 kamper i hjemlig liga.
Men i år har det vært annerledes. Totalt spilte han kun to kamper i 2022.
– Det har vært tungt, erkjenner Brunstad Fet overfor Discovery.
Sunnmøringen gikk inn i sesongen med hofteproblemer som han pådro seg da Bodø/Glimt var på treningsleir i Spania i januar. Rett før bortekampen mot Celtic i Conference League skulle Brunstad Fet få nye problemer. Denne gangen var det baksiden av låret.
24. april var 25-åringen omsider tilbake i Glimt-troppen. Mot Viking satt han hele kampen på benken før han fikk rundt ti minutter i cupfinalen mot Molde 1. mai.
Åtte dager senere skulle Brunstad Fet få sesongens aller første start. Han spilte 50 minutter i ligakampen mot Lillestrøm før han igjen måtte kaste inn håndkleet.
Dette skulle vise seg å bli det siste vi fikk se av midtbanespilleren i 2022.
– Det er først og fremst frustrerende, for du føler du kunne vært utpå der og utgjort en forskjell. Det hjelper litt når det går bra, men det er ekstra frustrerende når vi ikke får det til, samtidig som jeg sitter på tribunen og må se på. Det er det kjedeligste i hele verden, meddeler han.
Mot LSK pådro han seg en kneskade som sørget for at Glimt-spilleren måtte gjennom en operasjon. Det holdt han ute resten av sesongen.

Nærmer seg comeback

Etter et aldri så lite skadehelvete, går Brunstad Fet lysere tider i vente. 25-åringen fra Ålesund har feriert i New York etter at Glimt tok ferie, men opptreningen har han ikke sluppet unna. Nå er det heller ikke så lenge før han er tilbake for fullt.
– Jeg begynner å nærme meg. Det ble sagt at det i alle fall skulle ta seks måneder, men jeg var med å trene litt før laget tok ferie. Samtidig må jeg ta det dag for dag når vi starter på igjen med hard belastning. Vi får se hvor mye jeg håndterer i starten, så får vi bygge det derfra.
– Jeg tror jeg skal være ganske delaktig fra starten av neste sesong, legger han til.
Rett før Glimt gikk ut i ferie, rakk han å returnere så smått til feltet. Der var han riktignok ikke med for fullt, men fikk muligheten til å smake på litt av det han så sårt hadde savnet i nærmere ett år.
Savnet er stort. Jeg var litt irritert for at vi gikk inn i ferien, ler midtbanespilleren.

Forlenget kontrakten

Selv om det sportslige på ingen måte har vært noe å juble over for Brunstad Fet i 2022, kunne han likevel avslutte sesongen med en gladnyhet for både seg selv og Bodø/Glimt-fansen. Idet laget var samlet for å feire nok en god sesong - som til slutt endte med sølv - offentliggjorde klubben at sunnmøringen hadde forlenget kontrakten sin.
25-åringen signerte for tre nye år i Bodø.
– Det er rett for min del og det er den rette plassen for å ta nye steg sånn som det er nå. Jeg føler det er masse å hente her, og jeg kan utvikle meg en del videre. Samtidig har jeg lyst til å ta nye steg sammen med Glimt. Jeg vil se om vi kan ta ytterligere steg mot Europa-toppen, forklarer han.
– Hva er grunnen til at Bodø/Glimt ga deg et nytt kontraktsforslag til tross for skadeproblemene dine i år?
– Det ser jeg på som unntaket fra regelen. Både jeg og klubben tror at dette egentlig bare forlenger karrieren min, så de er ikke bekymret for det, svarer Brunstad Fet.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Rørt Pellegrino hedret død trener: – Skulle ønske han satt på tribunen

Beinhard konkurranse

Det har skjedd en god del siden Sondre Brunstad Fet sist var på banen for Bodø/Glimt. I høstvinduet viftet bodøværingene med sjekkheftet. Først hentet klubben den danske midtbanespilleren Albert Grønbæk for rekordsum.
Som om ikke det var nok, skulle de på ny smadre egen overgangsrekord på ny mot slutten av august. Patrick Berg ble hentet hjem til Aspmyra etter begrenset med spilletid i franske RC Lens.
Med andre ord har nåløyet blitt enda trangere i kampen om en startplass på midten. Elias Hagen, Ulrik Saltnes, Hugo Vetlesen, Albert Grønbæk, Patrick Berg og Sondre Brunstad Fet slåss i skrivende stund om tre plasser.
– Jeg er absolutt inneforstått med at kan det kan bli begrenset med spilletid i starten. Samtidig må jeg bare ta den kampen. I fotball er det gjerne sånn at det er konkurranse om plassene. Blir det litt mindre spilletid, så får jeg leve med det. Jeg må ta vare på de minuttene jeg får og prestere best mulig. Jeg er forberedt på begge scenarioer.

Drømmer om Champions League

Fra sidelinjen så 25-åringen at Bodø/Glimt ikke klarte å hente hjem Eliteserie-trofeet for tredje år på rad. I 2022 ble et revansjelystent Molde for sterke.
Det ble heller ingen Champions League på Aspmyra. Glimt sikret seg ekstraomganger mot kroatiske Dinamo Zagreb, men en sen scoring like før det var klart for straffesparkkonkuranse, gjorde at de helgule måtte ta til takke med Europa League.
Der ble det også exit. Etter en god start på gruppespillet, måtte de til slutt ta til takke med 3. plassen bak Arsenal og PSV. Det betyr at de skal ut i en playoff-kamp om en plass i utslagsrundene til Conference League.
– Vi leverte egentlig en god sesong igjen. Selvfølgelig er det små ting vi kunne justert på som ville gjort at vi hadde prestert enda bedre, men med forholdene tatt i betraktning, må vi si oss fornøyde.
– Vi ønsker å utvikle oss for å kanskje ikke havne i Conference League igjen neste år, fortsetter en offensiv Brunstad Fet.
– For drømmen er vel Champions League?
– Det er jo det. Det er et hårete mål, men av og til må man legge lista høyt.
Sett denne?
picture

Vetlesen kåret til årets spiller i Eliteserien

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame