Klubbens markedssjef har hatt Strømsgodset som sin førsteprioritet siden fødselen. Da klubben hadde sin definitive storhetstid på 70-tallet satt faren hans i styret. Det var umulig for Rune Marthinsen å ikke bli involvert i klubben fra Gulskogen, der han også vokste opp.
Når han møter Discovery foran statuen av Steinar Pettersen, som er selve symbolet på klubbens aller beste år, er situasjonen en litt annen enn da markedssjefen ble introdusert for klubben i hans hjerte. Han er én av få i en administrasjon som ikke er midlertidige. Strømsgodset har rett og slett mangel på mennesker til å ta klubben videre.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
Denne reportasjen oppsummerer vel kanskje ståa i Drammen om dagen (saken fortsetter under):

«Lederløse» Godset: – Er vel kanskje et spørsmålstegn hvem de er

– Jeg tror ikke noen norske klubber har opplevd lignende. Vi var beleiret her i en uke med nærmere 30 pressefolk utenfor kontoret til enhver tid. Det var veldig spesielt og ikke noe morsomt, sier mannen, som for de fleste er mest kjent som stemmen i Gamle Gress, klubbens supporterhymne.
Han sikter selvsagt til Henrik Pedersen-saken, der den tidligere treneren fikk rasismevarsler mot seg, som kan sies å være triggeren til hvorfor klubben har opplevd et mannefall uten sidestykke.

Dette trenger man nå

Selv om Marthinsen ikke føler han har mandat til å si så mye om de store beslutningene som skal tas høyt oppe i klubben, prater han mer enn gjerne om hva slags type mennesker man trenger i Strømsgodset.
– Vi trenger folk som er ekte, modige og samlende. Det er verdiene våre, og det er det vi trenger. Nødvendigvis trenger man ikke være fra Drammen engang.
– Fotball er et fag. Du trenger ikke å ha spilt høyreback eller venstreving. Du må kunne fotballbutikken. Forening mot forretning og børs mot katedral, fortsetter han.
I 1987 fikk han sitt første verv i klubben som oppmann for A-laget. 34 år senere har han gjennom en lang periode som markedssjef skapt seg inntrykk av hva som virkelig er viktig.
– Å drive en idrettsforening samtidig som du driver en forretning er en utfordring i seg selv. Man ser så mange klubber som fra tid til annen sliter med dette. Du skal ikke bruke mer penger enn du har, men samtidig er det ikke noe poeng for en fotballklubb å sitte og ruge på masse penger.
Man skal jo bruke pengene til å sørge for at man får et enda bedre lag. Jeg skal holde meg langt unna ansettelsesprosessen, men jeg er sikker på at vi får en bra leder inn

– Klarer oss i en periode

Marthinsen understreker at Jostein Flo fortsatt er sterkt involvert i klubben. Han sier til og med lattermildt at selv om han ikke lenger er formelt sett sportssjef, så er han det i høyeste grad uformelt.
– Så har vi også en veldig fin gjeng i administrasjonen her, selv om det ikke er så mange ledere akkurat nå. Det er utrolig mange flinke folk. Vi klarer oss vi, i en periode.
– Men det er klart: For å sette oss nye hårete mål, følge opp og å virkelig bli en maktfaktor i norsk fotball igjen, så trenger vi flinke folk inn, avslutter han.
Dette er rasismesaken oppsummert på to minutter:

Godsets turbulente vår – oppsummert på to minutter

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38