Midtbanegeneralen til Tromsø returnerte fra utenlandseventyret i 2018. Da falt klubbvalget på Brann, og Yttergård Jenssen spilte halvannen sesong i Bergen før han returnerte til Tromsø i 2020.
Den relativt korte perioden, rakk å gjøre inntrykk på tromsøværingen.
Eliteserien
Ny Vålerenga-nedtur: HamKam spolerte folkefesten
EN TIME SIDEN
– Jeg trivdes veldig godt i Bergen og ble veldig glad i Brann, så jeg hadde håpet de skulle være et topplag etter jeg dro, avslører den tidligere Brann-spilleren.
Men det har de ikke på noen som helst måte vært. I fjor endte Brann på en 10. plass, mens de må heve seg kraftig for å unngå nedrykksstriden i år. 33-åringen er likevel overbevist om at Brann-laget snart vil være tilbake på vinnersporet.
– Da jeg dro, sa jeg at Brann er en sovende kjempe. Når man en dag får det til å klaffe, kan det gå veldig fort.
På banen i kveld møter Yttergård Jenssen sin gode venn, tidligere lagkamerat og navnebror, Ruben Kristiansen. Yttergård gleder seg til duellen med sistnevnte.
– Jeg kjenner mange som spiller for Brann, og spesielt for Ruben blir det en spesiell kamp. Han er jo Tromsø-supporter også, sier Yttergård Jenssen med et glimt i øyet.
De spilte sammen både i Tromsø og Brann, men Yttergård Jenssen har ikke snakket med Kristiansen om situasjonen i Brann. Han mener at det er nok av folk som skal mene noe om bergensklubben.
– Vi får kjenne på det litt i Tromsø, og jeg vet at det kan være verre i Bergen, forteller Yttergård Jenssen – før han legger til:

– Sånn som jeg kjenner begenspublikumet, er de veldig til å støtte opp når Brann plages. Jeg tror de vet veldig godt selv hvordan de skal komme seg ut av situasjonen.
Begge klubbene har startet sesongen svakt. Tromsø ligger på en 13. plass med ni poeng, mens Brann er tabelljumbo med fattige fem poeng på 12 kamper.
– Vi føler ikke at det er en «must win-kamp», men vi er ikke dumme. Vi kan å lese tabellen og får med oss det som skjer. Det er ikke noe vi prøver å gjemme bort, men slik vi ser på det har vi masse å vinne i dag, sier den rutinerte midtbanespilleren.
LES OGSÅ: Preget av situasjonen før bunnkampen: – Vi er drita lei

Troen på unggutta

Tromsø overbeviste stort i fjorårets OBOS-liga, og sikret seg komfortabelt opprykk til det øverste nivå.
De startet også årets sesong friskt med uavgjort mot Molde og borteseier mot Viking, men den siste tiden har det blitt lite poeng for Eliteseriens nordligste klubb.
På de fire siste kampene har det bare blitt ett poeng. Det bekymrer likevel ikke lagets kaptein nevneverdig.
– Vi visste at vi var et nyopprykket lag og at vi må kjempe for å overleve. Fokuset vårt har vært å jobbe hardt og godt - det kjedelige svaret der. Vi har mange unge spillere, som jeg allerede synes har tatt store steg. De vil fortsette å vokse, og kan gjøre at vi vil ta mer poeng mot slutten av sesongen.
Med spillere som August Mikkelsen, Felix Winther, Tomas Totland og Sakarias Opsahl, er det et ungt Tromsø-lag som igjen spiller på det øverste nivået. Da gjelder det for klubbens veteraner å holde følge med utviklingen deres.
– Tromsø har egentlig fokus på at alle skal bli bedre. Om man har passert 30 eller er 18 år, har alle et ansvar for å bli bedre sammen. Jeg har veldig tro på at vi fortsatt kommer til å ha en veldig god sesong, sier 33-åringen.
LES OGSÅ: Stort Kjønø-intervju: – Vi skal snu dette sammen
Tromsø-leiren tar seg ikke nær av at klubben er inne i en vanskelig periode. De visste at første sesongen tilbake på øverste nivå ville by på utfordringer
– At vi plages av å tape noen kamper og ha litt motgang, var vi forberedt på. Det kom ikke som noen bombe, forteller Yttergård Jenssen.
Kapteinen har troen på at en seier kan få det hele til å løsne, men at bortekamp i Bergen aldri er en lett kamp.
– Momentum og selvtillit har mye å si, men vi har ikke klart å få det enda. Om det er mulig å få det etter kampen i dag, vet jeg ikke.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen

– Må holde igjen adrenalinet

Der skoen trykker

Tromsø har spilt mange jevne kamper i år, og flere av de kunne bikket i lagets favør med litt mer tur.
– Det har blitt en mager poengfangst. Der kan du sikkert skylde på mange ting, men jeg er opptatt av at vi skal bli bedre. Vi driver ikke og snakker om at «vi har vært bra spillemessig» eller «vi har vært fullt på høyde med dem». Blir vi bedre, tar vi mer poeng. Det er det som er målet vårt.
Han trekker blant annet frem dødballer, både offensivt og defensivt, og manglene kynisme foran mål som årsaker til tromsøværingenes tabellposisjon. I kveld får vi se om feilene blir luket bort.
– Det blir et Tromsø-lag som kommer til å være smarte. Vi kommer nok ikke til å ta for mange unødvendige sjanser, men samtidig må vi føle litt på det. Vi får se om Brann fortsetter i samme sporet eller om det blir noen endringer, avslutter Ruben Yttergård Jenssen.
Eliteserien
Scoret sitt første for sesongen: – Helt fantastisk
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Zekhnini brøt måltørken: – Det var på tide
3 TIMER SIDEN