Molde-Sandefjord 3-1
Det var et revansjelystent Molde som etter braktapet mot Strømsgodset lot det gå utover gjestene fra Sandefjord.
Eliteserien
Her er de nominerte til årets trener i Eliteserien
3 TIMER SIDEN
Sandefjord var aldri i nærheten av å true Molde, som dermed var tilbake på vinnersporet etter to svake kamper.
– Dette er hvert fall et svar fra spillerne til Erling Moe, om at de er på et bedre nivå enn det de fikk vist i Drammen, konstaterte Discovery-kommentator Petter Bø Tosterud.
– Det er forløsende. Vi har gått to kamper uten å score mål, så det er deilig at vi scorer tre i dag og kommer oss opp på hesten igjen, var beskjeden fra målscorer Sheriff Sinyan etter kampen.
– Vi ville dominere mer, vi slipper oss litt ned i andre omgang. Det må vi ta tak i. Men ellers scorer vi tre fine mål og har litt uflaks på den vi får mot. Ellers er det mye bra i dag, fortsatte Molde-stopperen.

Pangstart

«Fra vår plass innerst i skammekroken forstår vi reaksjonene – de var vel fortjent», skrev Molde til fansen før Sandefjord-kampen. Og det tok bare åtte minutter før Magnus Wolff Eikrem åpnet festen. Kapteinen ble spilt fram av Ola Brynhildsen og gikk på skudd fra skrått hold. Sandefjord-keeper Jacob Storevik ga for mye plass ved nærmeste stolpe, og er nok ikke fornøyd med at ballen snek seg inn i keeperhjørnet.
Til tross for et offentlig frieri tilfansen var det likevel glissent på tribunene på Aker Stadion, men de som løste inn billett fikk valuta for pengene.
Etter kvarteret var Storevik i trøbbel igjen. Denne gangen var rollene snudd. Magnus Wolff Eikrem satte opp Ola Brynhildsen, som skrudde ballen opp i lengste hjørne.
Sandefjord hadde tapt fem av de siste seks bortekampene før de tok turen til Molde, og fikk en tøff aften på Aker Arena.
Molde sprudlet på eget kunstgress og etter 34 minutter var det Sheriff Sinyan sin tur til å smake på nettsus da han fyrte av en kanon etter lettere kaotiske tilstander i feltet.

Sløste med sjansene

Etter hvilen fortsatte Molde å dominere kampen fullstendig. Rafik Zekhnini var frisk på høyresiden, men slet med uttellingen. Også toppscorer Ohi og målfarlige Haugen kom til gigantsjanser uten å få ballen i nettet.
Og da slo plutselig gjestene til i stedet. Erik Brenden fikk stå fullstendig umarkert på bakre stolpe og prikke inn reduseringen.
Flere mål ble det ikke, og dermed endte det 3-1 på Aker Stadion. Bodø/Glimt spilte uavgjort i Haugesund, og Molde er dermed fem poeng bak tabelltoppen før Rosenborg kommer på besøk neste runde.
Sandefjord ligger på plassen over kvalifisering med åtte poeng ned til Brann når det gjenstår fire kamper.
– Det er litt blandet i dag. Vi snakket om å vise karakter i andre omgang. Det var ikke så vanskelig å bli bedre etter å ha vært så dårlige i første. Men det er irriterende når vi gir bort rom og ikke skyver. Vi gir bort et mål og to sjanser før det har gått ti minutter. Det er dumt, sa Sandefjord-trener Hans Erik Ødegaard.
– Det var det siste vi snakket om før vi gikk ut der, så det er for dårlig, fortsatte Sandefjord-sjefen.
Sett denne?

Scorer etter 16 sekunder: – Kan ikke gjøres bedre

Eliteserien
Kan bli tvunget til å spille hjemmekamp på nedrykksrivalens bane
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Mister Branns skjebnekamp: – Kjipt å ikke få bidra
5 TIMER SIDEN