• Se Bodø/Glimt-Molde på discovery+ torsdag kl. 18.00.
Det bekrefter Molde på sine hjemmesider.
– Marcus er et fantastisk talent! Han har tatt store steg fra han kom til klubben i fjor vinter og nå er han klar for nederlandsk fotball. Det er utrolig godt gjort! Overgangen var riktig for alle parter, så jeg ser frem til å følge med ham videre, sier administrerende direktør i Molde, Ole Erik Stavrum.
Eliteserien
Eliteserie-klubb forlenger med tidligere Premier League-spiller
EN DAG SIDEN
Til Discovery søndag gikk Stavrum langt i å bekrefte at 20-åringen nærmet seg en overgang til den nederlandske toppklubben. Nå har altså klubbene kommet til en enighet om en overgang for den tidligere Tromsø-spilleren fra 1. juli.

– Perfekt klubb

Discoverys Eliteserie-ekspert Joacim Jonsson mener Pedersen har gjort et godt klubbvalg.
– Jeg synes det er et perfekt klubbvalg for ham. Helt perfekt. Han har kommet til en veldig stor klubb, men samtidig en klubb der det er realistisk å få mye spilletid på kort sikt og jeg tror han har gode muligheter til å spille seg inn i en ellever. Når de legger store summer på bordet for å få tak i ham så viser de at det er en spiller de vil satse på, sier Jonsson.
Han er heller ikke overrasket at salget kommer nå, og at det er nettopp Pedersen som forsvinner til utlandet.
– Det er et salg som var helt forventet. Holmgren Pedersen var monumental i Moldes kamper i vinter og har et internasjonalt snitt. Han har tempo og fysikk som ingen andre backer i norsk fotball har. At han blir Moldes neste salg er helt naturlig, sier Eliteserie-eksperten.
Han er dog mer pessimistisk på Moldes vegne etter å ha solgt høyrebacken.
– For Molde er det krise. Det har vist seg at Haraldseid er lengre unna enn man håpet på, og da har de en skadet Knudtzon som eneste reelle alternativ på høyreback. Jeg vet ikke hvordan de vil løse det, men de må nok se etter en ny back. Alternativet kan være å omskolere noen, sier Jonsson.
Les også: Ferdig som trener etter ni år: – En legende

Kjempedilemma

Molde-sjefen la da heller ikke skjul på at det ikke ville være helt heldig å eventuelt miste flere spillere før det norsk overgangsvinduet åpner igjen 1. august. I tillegg til Holmgren Pedersen er også Fredrik Aursnes blitt linket til flere europeiske klubber.
– Det er et kjempedilemma. Det overgangsvinduet vårt er ikke helt tilpasset den virkelige verden vi lever i. Det er klart at vi risikerer å gå hele juli uten en spiller eller to. Spesielt med tanke på den Europa Cup-kvaliken som kommer nå, så er ikke det bra at vi ikke får fyllt opp hvis det går folk her i fra, sa Stavrum til Discovery etter kampen mot Stabæk søndag.
Høyrebacken kom til Molde før 2020-sesongen fra Tromsø IL og er registrert med to mål for klubben.
Sett denne?

– Får et monster av en stopper

Eliteserien
Knutsen går motstrøms om cupen – liker «koronamodellen»
I GÅR KLOKKEN 07:52
Eliteserien
Politietterforskning etter dommerhetsen på Åråsen: – Vi jobber med å få navnene
I GÅR KLOKKEN 14:07