Erling Braut Haaland har for lengst blitt lagt merke til ute i den store verden, men de siste dagene har også medieoppslagene dukket opp rundt hans fetter.
Navnet Albert Braut Tjåland har riktignok noen likheter med sin mer profilerte fetter, men enn så lenge spiller 17-åringen i Molde. Unggutten signerte for Eliteserie-klubben i fjor sommer.
Eliteserien
Ble signert før årets sesong – nå har han terminert kontrakten
13 TIMER SIDEN
Store aviser som spanske Marca, nederlandske Telegraaf og danske Ekstra Bladet er blant de som har gitt Tjåland spalteplass.
Sistnevnte skriver «Glem Erling: Fetter går fullstendig mål-amok».

– Går an å roe seg litt

Trener Erling Moe er opptatt med å forberede Molde-laget til torsdagens Europa League-kamp mot Granada, men har likevel fått med seg noe av hysteriet.
Det bekreftet han til Eurosport.no på onsdagens pressekonferanse.
På spørsmål om Tjåland er i nærheten av å være i en Molde-tropp i Eliteserien eller om folk må roe seg ned, svarer han følgende:
– Jeg har sett litt av det i sosiale medier. Han er en spennende unggutt som virkelig har noen spennende egenskaper, så tror jeg nok det at det må gå an å roe seg litt, ja, sier Moe.
– Det er litt sånn at når du setter noe ut i sosiale medier for tiden, så sprer det seg som ild i tørt gress. Jeg vet ikke hvor etterrettelige mange er for å sjekke opp det som står der, sier Moe.

Likheten mellom Haaland og Tjåland

Ifølge Fotball.no står Tjåland med syv mål på syv kamper for Moldes G19-lag i 2020, men enkelte har rapportert helt andre tall og inkludert hans fine scoringsstatistikk fra Bryne-tiden.
Debuten for A-laget til Molde har ennå ikke kommet.
– Han har en fin fremtid foran seg hvis han gjør de dagligdagse tingene 100 prosent og skikkelig. Jeg tror Erling er et par skritt foran ennå, sier Moe.
– Hvilke likheter er det mellom de to?
– Begge to liker å score mål, sier han lurt.
Eliteserien
Landslagsprofil klar for Bodø/Glimt: – Ville til det beste laget i Norge
13 TIMER SIDEN
Eliteserien
Forlater Vålerenga etter benkesliting: – Nesten kroken på døra for egen utvikling
I GÅR KLOKKEN 12:03