Molde - Tromsø: 3-0
Etter seieren mot Tromsø, ligger Molde per dags dato likt med Bodø/Glimt på topp-plasseringen på tabellen. Sistnevnte spiller mot Sarpsborg søndag.
Eliteserien
Sjekk kandidatene til årets mål i Eliteserien
4 TIMER SIDEN

Breivik for Eikrem

Molde åpnet sterkt, og det så mørkt ut for bortelaget etter de første 15 minuttene spilt. Men så begynte Tromsø å ta form, og ga de blådraktede konkurranse.
Tromsø stilte med samme lag som da de vant over Haugesund 2-0 sist kamp. Molde-trener Erling Moe var nødt til å gjøre en endring fra sist kamp, på grunn av sykdom for nøkkelspilleren Magnus Wolff Eikrem. Inn kom 21-åringen Emil Breivik - som ble en viktig brikke i kampen for hjemmelaget.

Utlignelsen

Molde hadde flere farlige sjanser gjennom kampen, men ble møtt med godt keeperarbeid fra TILs Jacob Karlstrøm. I 31. minutt snappet Molde-spiller Ola brynhildsen ballen opp på motstanderens banehalvdel og gikk for skudd - rett i tverrliggeren. Noen få minutter senere utlignet hjemmelaget. Ohi Omoijuanfo kriget seg ned til dødlinjen og la inn. Ballen fikk trille til bakerste stolpe og ble møtt av Kristoffer Haugen som banket inn sitt sjette mål for sesongen. 1-0 til pause.
Helt til det var 10 minutter igjen på klokken, stod kampen og vippet. Brynhildsen gjorde en sterk kamp, og i 80. minutt fikk han sin belønning. 22-åringen kom inn med ballen fra venstre, spilte vegg med lagkamerat Breivik, og satt ballen lekkert til høyre for Karlstrøm. Dette ble og Bærumsguttens siste touch på ballen i kampen og ble byttet ut i fordel for Erling Knudtzon rett etterpå.

– Godt å legge litt press

Men flere mål skulle det bli for det stabile hjemmelaget. Breivik tok corner, og kaptein Martin Bjørnbak stupte ballen inn. Kjip avslutning på kampen for Tromsø, som viste gode tendenser flere ganger i andre omgang. Det endte 3-0.
– Det var en helt grei kamp fra vår side, vi har kontroll i første omgang også sliter vi i de første 25 minuttene i andre omgang også begynte det å løse seg opp. Vi må satse på å vinne de resterende kampene, hvis ikke blir det ikke noe gull, sa Bjørnbak etter kampen.
– Godt å legge litt press på Bodø/Glimt, sa Breivik etter seieren.
– Første omgang ble det tøft. Store deler av andre omgang gjorde vi det bra, og tidvis dominerte vi. Vi får ikke gjort noe med resultatet nå, sa Tromsø-trener Gaute Helstrup etter tapet.
Hør hva Molde-trener Erling Moe sa etter kampen:

– Det er der folk ofte tar feil av oss

Eliteserien
To spillere ferdige i klubben etter opprykket: – Ønsket mer spilletid
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Røper de lureste triksene for å drøye tiden: – Kan klare 30 sekunder
8 TIMER SIDEN