Han fikk definitivt sin ilddåp for Molde torsdag kveld. 2-1-seieren mot Granada holdt ikke til kvartfinaleavansement, men romsdalingene leverte en meget god kamp, og mange benyttet anledningen til å rose 20 år gamle Emil Breivik i etterkant.
Dette var dommen fra trener Erling Moe etter kampen:
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Han gjorde det utrolig bra. Han har vært med oss siden vi startet opp, og jeg var ikke redd for å sende ham utpå. Han vil få en stor rolle i klubben de neste årene, og dette var en god start. Jeg forventer at han blir enda bedre i årene som kommer.
Men den unge gutten ble til mann et helt annet sted. Den siste sesongen, samt en halv en før det, har han vært utlånt til Raufoss. Og trener for Toten-laget, Christian Johnsen, er ikke like overrasket over prestasjonene til 20-åringen som mange andre. Han forutså at Europa-spill allerede kunne bli realitet.
– Ja, det hadde jeg trodd. Vi har sett hvor god han er lenge, vi, sier han på telefon til Eurosport.

– Trener tøft på Toten

For hvor sender man gutter som skal bli menn? Til Toten, så klart.
– Det han fikk i Raufoss var mange kamper, mye trening og å bli mer voksen og tøffere i spillet sitt, ikke minst på det fysiske. Den moderne fotballen nå krever atleter og folk som kan levere og dominere fysisk. I tillegg til at du må være en god spiller i bunnen også.
– Vi trener tøft på Toten, og det ligger en fin kultur her. Vi er helt klart stolte. Vi ble veldig glad i Emil, og han har jobbet veldig hardt for dette selv også. Vi heier på han, sier Johnsen.
– Hvordan har man merket utviklingen på han siden dere ble kjent?
– Det var en stor forskjell på den gutten som kom og den som forlot oss. Han kom mer eller mindre som en junior, og da han dro igjen var han en spiller som hadde en fysikk til å prege fotballkamper, og han tok mye større ansvar på laget i forhold til prat og lederskap.

Gir ikke opp en retur

Det er ingen tvil om at spill for en hardtsatsende OBOS-klubb holder i massevis, hvis man har talent og vilje.
– OBOS er en fin arena for lovende spillere. Det er tøffe kamper, og det er mange lag her som spiller en utviklende fotball. Du må være god for å dominere i OBOS-ligaen om dagen.
– Fotballen har jevnet seg ut de siste årene. Har man et talent pluss trener godt, så er det meste mulig. Vi gir aldri opp å få han tilbake, men nå håper jeg bare Erling og Molde dyrker han i framtiden. Der tror jeg de har en fremtidig toppspiller, forteller han.
– Er det mulig for dere å få han tilbake?
– Per nå er han Molde-spiller, og de har gitt tydelig beskjed på at de satser på han. Så får framtiden vise, sier Johnsen lurt.
Sett denne?

Overrasket av Brann-comebacket: – Har aldri levert i Eliteserien

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38