Populære sporter
All sport
Vis alt

Mistenkte er avhørt – nekter straffskyld

Andreas Hopen

Oppdatert 15/08/2021 klokken 17:28 GMT+2

Fotballspilleren som har status som mistenkt etter nachspielet på Brann Stadion har nå forklart seg for politiet.

Brann Stadion

Foto: NTB

Spilleren som er mistenkt etter nachspielet på Brann Stadion natt til tirsdag ble avhørt på søndag. Det bekrefter politiet i Bergen overfor Bergens Tidende. Politiet åpnet fredag etterforskning i saken, hvor én person er under etterforskning for et mulig seksuelt overgrep.
Påtaleleder i saken Gunnar Fløystad forteller at fotballspilleren fortsatt har status som mistenkt etter avhørene søndag.
– Han nekter straffskyld. Nå skal politiet gjennomgå forklaringen og vurdere videre, sier Fløystad til Discovery.
Han vil ikke gå inn på hva som har fremkommet i avhørene. Han forteller også at det fremdeles ikke foreligger noen anmeldelse i saken.
Bergens Tidende har også vært i kontakt med den mistenktes advokat. Han bekrefter at spilleren ikke erkjenner noe skyld, og at han heller ikke kjenner seg igjen i ryktene som har kommet frem i tiden etter nachspielet. Han opplyser også at den mistenkte ikke ønsker å uttale seg.
Det skal ha vært tolv spillere og syv utenforstående til stede på nachspielet natt til tirsdag. Lørdag holdt Brann pressekonferanse, hvor de opplyste at både Kristoffer Barmen og Mikkel Andersen er utelatt fra søndagens kamptropp mot Sandefjord.
Hovedtrener Eirik Horneland sa på pressekonferansen at han ikke har hatt en eneste tanke på fotballen den siste uken.
– Jeg har ingen peiling på hvor vi står. Denne uka har jeg ikke hatt én tanke på fotballen. Så ærlig må jeg være. Hvordan kampen går i morgen? Har ikke peiling, sa Horneland da.
Bataljonen har varslet at de kommer til å gjennomføre en markering på dagens kamp. De vil være stille de første 19 minuttene og åtte sekundene av kampen.
– 19 minutter og åtte sekunder er ganske lenge, men 1908 betyr også noe spesielt. Det var året Brann ble stiftet. For oss er Brann noe ekstremt viktig – det betyr noe. Vi har en historie, en kultur og en identitet som vi er glad i, fortalte styremedlem i Bataljonen, Gjert Moldestad til Discovery søndag formiddag.
Les mer om markeringen her

Vil narkoteste spillere

Lørdag ettermiddag varslet daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen at klubben ønsker å teste spillerne for å kartlegge bruk av ulovlige midler. Dette for å komme rykter til livs.
– På bakgrunn av ryktene som har versert så må vi gjøre det vi kan for å få avkreftet ryktene som er. Vi kan ikke la det henge over spillerne, sa Vibeke Johannesen til Discovery lørdag ettermiddag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame