– Jeg tror vi skal få forbedra den statistikken når vi får sjansen igjen, mener Vegard Hansen når Discovery møter treneren på feltet kun dager før bortekampen mot Bodø/Glimt.
– På straffe så forventer man å score, så akkurat den statistikken har vi ikke hatt så mye fokus på. Derimot må dødballstatistikken vår generelt bli bedre enn i fjor, og akkurat det har vi trent mye på i vinter faktisk. Vi var gode i treningskampene, og scora mye på hjørnespark.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
– Men akkurat straffene de får komme som de kommer og så er det enkeltspillere der og da som må prøve å få satt den i mål, og det tror jeg vi skal klare.

– Han er langt ned på lista nå

I 1-1 kampen hjemme mot Vålerenga satte Tony Brochmann et straffespark i stolpen. I 3-0-seieren over Sandefjord var det Markus Nakkims tur til å blåse av et straffespark som Sandefjord-keeperen fikk henda på – derimot rettet MIF-stopperen opp etter bommen og satte inn returen like etterpå.
– Straffeskytter Christian (Gauseth) har brukt å være trygg der, men disse straffene har kommet på tidspunkt hvor han ikke har vært på banen – så han får nok muligheten når han spiller. Så har jo Tony (Brochmann) vanligvis vært veldig sikker, forklarer Hansen.
– Men (Markus) Nakkim, ja han har bomma et par gang, så han er langt tilbake på lista nå, ler MIF-treneren.

– Da vet du at det er tynt

Mjøndalen-stopper Markus Nakkim sier seg enig med treneren om at bruntrøyenes straffestatistikk må forbedres, og den jobben kan den tidligere VIF-spilleren allerede melde om at er godt i gang.
– Straffe det bør være mål, men så får jeg støtte meg litt på at den gikk inn på returen da, sier Nakkim og sikter til straffebommen mot Sandefjord som han til slutt satte på andre forsøk.
– Men nå er det mange som driver å trene på straffe her etter trening, så da satser vi på at det er noen som kan begynne å sette de i mål etter hvert, sier Nakkim med et glimt i øyet.
– Ja, når til og med jeg har fått beskjed om å begynne å melde meg på, da vet du at det er tynt, skyter stopperkollega Sondre Solholm Johansen tøysete inn fra siden.
Til tross en spøkefull tone rundt statistikken er stopperduoen enig i at det er slike sjanser som må settes for å kunne være med å vippe jevne kamper i Mjøndalens favør.
– Vi er et lag som spiller veldig jevne kamper, og en straffe kan godt være avgørende da, avslutter Nakkim.
  • Søndag møter Mjøndalen Bodø/Glimt borte kl. 18.00 på Aspmyra. Den kampen ser du på discovery+. Sikre deg tilgang her!
Hør hva mer Hansen hadde å si:

Liker det han ser av årets Mjøndalen-lag: – Vi taper ikke syv kamper på rad

OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 PÅ 08:03
UEFA Europa Conference League
Pelle Politibil-kjendis: – Angrer på at jeg lot Mourinho få ta bilde med meg
13/04/2022 PÅ 17:31