INTILITY ARENA (Discovery):
Etter salget av Kristoffer Klaesson til Leeds har Kjetil Haug tatt opp hansken etter den nybakte utenlandsproffen. Da Klaesson forsvant begynte snakket om hvem hovedstadsklubben burde hente inn som erstatter, men Haug har levert gode prestasjoner både i Eliteserien og i Conference league.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
EN TIME SIDEN
– Det føles veldig bra å være førstekeeper. Det har vært veldig mye opp og ned de siste par åra, men endelig er jeg tilbake der jeg ønsker å være: Førstekeeper i Eliteserien, sier Kjetil Haug. Intervjuet i sin helhet ser du i toppen av saken.
Men veien til å bli førstekeeper for Vålerenga har vært lang og kronglete. I 2014 ble da 16-år gamle Kjetil Haug presentert som Manchester City-keeper og spilte på akademiet med blant andre Jadon Sancho og Phil Foden.
Haug ble sett på som et av Norges største keepertalent, og året etterpå ble han tatt opp på a-landslaget som treningskeeper. Like etter landslagsoppholdet fikk Haug proffkontrakt med Manchester City, og han ble flyttet opp til U23-laget i Manchester hvor han da ble trent av nåværende Crystal Palace-manager Patrick Vieira.
Sett denne? Saken fortsetter under videoen.

Får gult kort for filming – blir rasende

– Tøft mentalt

Fremtiden kunne knapt sett lysere ut for unggutten. To år senere ble Haug lånt ut til La Liga-klubben Girona. Oppholdet i Spania ble ingen suksess, og i januar var han tilbake i nord-England. Et halvt år senere, i 2018, ble Haug og Manchester City enig om å avslutte kontrakten.
Keeperen fra Halden returnerte til Norge, og signerte for Sogndal. Der stod Mathias Dyngeland mellom stengene, men bergenseren var stadig ryktet bort. Veien til å bli førstekeeper virket ikke å være lang, men etter et utlån først til Elverum, og senere til Vålerenga reiste Haug permanent til hovedstadsklubben etter ett år i saftbygda.
– Det var ikke det jeg hadde forventet. Jeg hadde en forventning om mye spilletid, for så å reise ut igjen, men så har jeg vært litt uheldig og havnet i noen situasjoner. Jeg føler jeg har jobbet hardt for å bli førstekeeper. Uheldigvis tok det to år, men endelig er jeg der, og nå vil jeg beholde plassen, sier Haug til Discovery.
Men å gi opp har aldri vært et alternativ.
– Nei, det har det ikke. Det har vært tøffe perioder mentalt, det skal jeg ikke legge skjul på. Man føler at man fortjener muligheten, men ikke får den, men jeg har jobbet hardt og gjort meg klar, sier Haug videre.

Ryktene har gitt motivasjon

At det har svirret rykter om ny keeper til Vålerenga har ikke stresset 23-åringen.
– Det gir litt ekstra motivasjon. Jeg har hele tiden sagt at Vålerenga ikke trenger å hente inn noen ny keeper, jeg er mer enn god nok - og det har jeg tenkt å bevise, sier Haug i klar tale.
– Så skal de hente keeper så bør det være et andrevalg?
– Helt klart, de har et mer enn godt nok førstevalg, avslutter Haug lattermildt.

Ikke planlagt å hente ny førstekeeper

Dag-Eilev Fagermo forteller at hvem som blir førstekeeper på lang sikt i Vålerenga ikke er bestemt, men noen ny førsteekeper er ikke planlagt å hente inn, enn så lenge.
– Den beslutningen er ikke tatt, men han (Kjetil Haug) har vært såpass god at vi ikke har lagt noen planer om å hente inn noen ny førstekeeper i dette vinduet, sier Fagermo til Discovery.
Men det kan komme forsterkninger til Intilty Arena før overgangsvinduet stenger. Aller helst en forsvarsspiller.
– Vi ønsker å forsterke oss, men hvis ikke vi finner de riktige spillerne, så bruker vi ikke penger. Der det er mest prekært er i forsvar, sier Fagermo videre.

Pellegrino-feber, RBK-hyllest og Vestlandsderby

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
20 TIMER SIDEN