Sjokkåpningen fra Odd var nesten det eneste hjemmelaget fikk å glede seg over, for dagens mann i Skien heter Moses Mawa og herjet da Kristiansund snudde til seier.
– Han var giftig hele kampen i dag. I perioder har han vært veldig bra i enkeltkamper tidligere. Det er så deilig at det er han som blir helten i dag. Jeg unner Moses dette. Han har jobber knallhardt, og i dag var han steingod sammen med ti andre pluss de som komr inn, sa en fornøyd KBK-trener til Discovery.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
6 TIMER SIDEN
Mawa slet med uttellingen før pause og fikk slakt av Joacim Jonsson i Discovery-studio i pausen. Den svenske fotballeksperten var langt fra imponert av Mawas avslutningsferdigheter, men spissen viste fram scoringsferdighetene etter pause.
– Hvis han har sett meg i 1. divisjon og scoringene jeg har hatt der, så tror jeg at han hadde hatt en annen mening. Jeg kan skyte, men har funnet ut av det nå, sa Mawa om slakten fra Jonsson.
Med seieren er Kristiansund for alvor tilbake i kampen om tredjeplassen i Eliteserien. Etter fire strake kamper uten seier er laget nå oppe på samme poengsum som Rosenborg.
Det var en skuffet Odd-trener etter kampen:

Nordnes om Odd-nedturen: – Holder ikke i Eliteserien

Pangstart

Torgil Gjertsen sørget for utligning tre minutter etter åpningsmålet til Wallem, og etter forspilte sjanser før hvilen skulle alt stemme for Mawa etter pause.
Oslo-gutten sørget for 2-1 med en klassescoring, før han la på til 3-1 like etter. En redusering fra Tobias Lauritsen og Odd truet ledelsen til Kristiansund, men etter 77 minutter fullførte Mawa sitt hattrick.
Med bare ett mål før søndagens kamp har Mawa slitt med uttellingen foran mål, men mot Odd viste 25-åringen hvilket potensial som bor i ham.
Med seieren er Kristiansund for alvor tilbake i kampen om tredjeplassen i Eliteserien. Etter fire strake kamper uten seier er Kristiansund nå oppe på samme poengsum som Rosenborg.
Neste kamp for Kristiansund er borte mot et formsvakt Stabæk. Odd møter på sin side et formsterkt Sarpsborg.
Se Mawas perle her:

Kritiserte Mawas avslutningsferdigheter – så leverte han denne

Tidlige mål og sjansesløsing

Odd gikk rett i angrep fra start og fikk uttelling med en gang da Wallem dunket inn 1-0 med hodet etter et flott innlegg fra Emil Jonassen.
Snaut tre minutter senere utlignet Kristiansund. Bortelaget slo inn og headet, ikke fullt så bra som på Odds åpningsmål, men returen plasserte Torgil Gjertsen sikkert i mål.
Like etter hadde Kristiansund en ny ball i nettet, men denne gangen ble Mawa avvinket for offside.
Etter en halvtime kom det sjanser i fleng, i begge ender. Sander Svendsen fikk et par muligheter for Odd, mens Mawa ble stoppet av en god redning fra Odd-keeper Leopold Wahlstedt.
Kristiansund fortsatte å skape sjanser, men klarte ikke å få uttelling før hvilen.

Endelig for Mawa

Uttelling fikk bortelaget derimot tidlig i 2. omgang. Moses Mawa, som hadde misbrukt flere gode sjanser før pause, vartet opp med en klasseavslutning da han skrudde inn 2-1 fra hjørnet av 16-meteren.
Seks minutter senere ble Mawa tomålsscorer. Torgil Gjertsen løp oppover høyrekanten og slo hardt og lavt inn i feltet, der Mawa enkelt styrte ballen inn i nettet.
Kristiansund hadde reist seg etter sjokkåpningen, men Odd ga seg ikke uten kamp. Tobias Lauritsen sendte Kristiansund et skremmeskudd i stolpen etter timen spilt, før han skulle redusere for Odd fire minutter senere.
En flott corner av Sander Svendsen ble møtt av et hodestøt fra Lauritsen i feltet, og ballen gikk inn på bakerste stolpe.
Men Mawa lot seg ikke stoppe og sørget for 4-2 med et snaut kvarter igjen å spille. Etter et skudd fra Aliou Coly endte ballen selvfølgelig opp hos Mawa som nok en gang var sikker foran mål.
(©NTB)
Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter tilbake poengspiller fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
11 TIMER SIDEN