• Se Viking-Stabæk og resten av Eliteserien på discovery+
I sommerens overgangsvindu solgte Viking både Runar Hove (Brann) og Henrik Heggheim (Brøndby). I tillegg er Sondre Bjørshol og nysigneringen David Brekalo fortsatt i opptrening etter skade. Det gir hodebry for hovedtrenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Nå håper de å få på plass hvertfall én av de før helgens kamp mot Stabæk.
– Både Sondre (Bjørshol) og Brekalo har trent OK de siste dagene, så vi har et håp om at de kan nå kampen - i hvertfall at de kan være med i troppen, sier Morten Jensen til Discovery.
Eliteserien
Slakter egen poengfangst:– Det er helt forferdelig dårlig
EN TIME SIDEN
Det var Aftenbladet som omtalte saken først.
Hvis ikke Brekalo blir klar, må det på plass vikarer inn i forsvaret. Da er det venstreback Rolf-Daniel Vikstøl eller den nysignerte midtbanespilleren Gianni Stensnes som blir vurdert.
– De har begge spilt en del midtstoppere før, så det blir ingen problem for oss, Viking-treneren videre.

Fantasy FK: Høstens kometer, drømmeforsvaret og røper pris-tabbe

Utvist for Viking 2

I tillegg til det tynnslitte forsvaret, så er det også færre å ta av i angrep. Samuel Kari Fridjonsson og Zlatko Tripic soner begge for karantene etter å ha pådratt seg for mange gule kort. I tillegg må Tommy Høiland se kampen på fjernsynet etter å ha blitt utvist for Viking 2. Det røde kortet var ikke Jensen videre fornøyd med.
– Det føles unødvendig ut. Vi har sagt fra om at vi ikke ønsker å pådra oss røde kort, spesielt ikke slike unødvendige kort. Nå må han sone to kamper (Stabæk og en Viking 2-kamp) før han er disponibel igjen, forklarer Jensen.
Totalt mangler Viking fem spillere, i tillegg til de som ble solgt på tampen av vinduet. At alt skjedde på samme tid, tar Jensen med stoisk ro.
– Det er litt «ketsjupeffekt», men sånn er fotballen av og til, man må bare gjøre det beste ut av det, sier 41-åringen.

Keeperduell i VIF: – Hvis han står nå, så er Haug ferdig i Enga

Lander på torsdag

Viking signerte også en ny keeper på tampen av overgangsvinduet. Inn kom islandske Patrik Gunnarsson på lån fra Brentford. 21-åringen har vært på samling med U21-landslaget til Island og lander først på Sola flyplass på torsdag - før han tar fatt på sin første Viking-kamp på fredag. Han kan bli aktuell til helgens kamp mot Stabæk.
– Det blir første økten på fredag, så om han er aktuell for å spille blir en magefølelse. Han er hentet inn for å kjempe om den keeperplassen, så får vi se om helgen kommer for tidlig, fortsetter Jensen som deler treneransvaret i Viking med Bjarte Lunde Aarsheim.

Beleilig for Stabæk

Like før landslagspausen slo Viking Rosenborg på Viking Stadion i en tøff batalje. Seieren var de mørkeblå sin tredje på de siste fire kampene, så landslagspausen kunne kommet på et bedre tidspunkt.
– Den pausen kom mer beleilig for Stabæk enn for oss, for å si det sån, men vi har visst om den hele veien, og ga spillerne litt fri, så jeg tror de er klare, avslutter Jensen.
Eliteserien
Knutsen mener høsten blir en mental test
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Lehne Olsen herjet med Odd
21 TIMER SIDEN