• Se Viking-Stabæk og resten av Eliteserien på discovery+
I sommerens overgangsvindu solgte Viking både Runar Hove (Brann) og Henrik Heggheim (Brøndby). I tillegg er Sondre Bjørshol og nysigneringen David Brekalo fortsatt i opptrening etter skade. Det gir hodebry for hovedtrenerne Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim. Nå håper de å få på plass hvertfall én av de før helgens kamp mot Stabæk.
– Både Sondre (Bjørshol) og Brekalo har trent OK de siste dagene, så vi har et håp om at de kan nå kampen - i hvertfall at de kan være med i troppen, sier Morten Jensen til Discovery.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
Det var Aftenbladet som omtalte saken først.
Hvis ikke Brekalo blir klar, må det på plass vikarer inn i forsvaret. Da er det venstreback Rolf-Daniel Vikstøl eller den nysignerte midtbanespilleren Gianni Stensnes som blir vurdert.
– De har begge spilt en del midtstoppere før, så det blir ingen problem for oss, Viking-treneren videre.

Fantasy FK: Høstens kometer, drømmeforsvaret og røper pris-tabbe

Utvist for Viking 2

I tillegg til det tynnslitte forsvaret, så er det også færre å ta av i angrep. Samuel Kari Fridjonsson og Zlatko Tripic soner begge for karantene etter å ha pådratt seg for mange gule kort. I tillegg må Tommy Høiland se kampen på fjernsynet etter å ha blitt utvist for Viking 2. Det røde kortet var ikke Jensen videre fornøyd med.
– Det føles unødvendig ut. Vi har sagt fra om at vi ikke ønsker å pådra oss røde kort, spesielt ikke slike unødvendige kort. Nå må han sone to kamper (Stabæk og en Viking 2-kamp) før han er disponibel igjen, forklarer Jensen.
Totalt mangler Viking fem spillere, i tillegg til de som ble solgt på tampen av vinduet. At alt skjedde på samme tid, tar Jensen med stoisk ro.
– Det er litt «ketsjupeffekt», men sånn er fotballen av og til, man må bare gjøre det beste ut av det, sier 41-åringen.

Keeperduell i VIF: – Hvis han står nå, så er Haug ferdig i Enga

Lander på torsdag

Viking signerte også en ny keeper på tampen av overgangsvinduet. Inn kom islandske Patrik Gunnarsson på lån fra Brentford. 21-åringen har vært på samling med U21-landslaget til Island og lander først på Sola flyplass på torsdag - før han tar fatt på sin første Viking-kamp på fredag. Han kan bli aktuell til helgens kamp mot Stabæk.
– Det blir første økten på fredag, så om han er aktuell for å spille blir en magefølelse. Han er hentet inn for å kjempe om den keeperplassen, så får vi se om helgen kommer for tidlig, fortsetter Jensen som deler treneransvaret i Viking med Bjarte Lunde Aarsheim.

Beleilig for Stabæk

Like før landslagspausen slo Viking Rosenborg på Viking Stadion i en tøff batalje. Seieren var de mørkeblå sin tredje på de siste fire kampene, så landslagspausen kunne kommet på et bedre tidspunkt.
– Den pausen kom mer beleilig for Stabæk enn for oss, for å si det sån, men vi har visst om den hele veien, og ga spillerne litt fri, så jeg tror de er klare, avslutter Jensen.
Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21