Under torsdagens kamp mellom Rosenborg-Brann, oppstod det en situasjon der det ble diskutert om hvorvidt ballen var i mål eller ikke.
– Umulig å si om ballen var inne eller ikke. Ut fra hva jeg ser, så er jeg ikke overbevist over at ballen er over streken. Kan godt hende et kamera på linjen ville gitt bekreftelse, sier dommersjef ved Norges Fotballforbund Terje Hauge til Discovery.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Og akkurat et kamera på linjen, eller også kalt mållinjeteknologi, er noe norsk fotball ikke har.
– Mållinjeteknologi har jeg sagt i alle år at er en gåte at vi ikke har. Jeg begriper ikke hvorfor vi holder på sånn. Hvorfor blir handsreglene vanskeligere, i stedet for å ta det helt åpenbare og viktigste i fotballen som er å score mål, sier Discovery-ekspert Bengt Eriksen.
Etter kampen mot Rosenborg, uttalte Branns keeper Håkon Opdal seg om mållinjeteknologi og at det absolutt er ønsket.
– Mållinjeteknologi er ikke noe å lure på. Er ballen inne, så er den inne, og er den ute så er den ute. Det er bare å få med en gang, sa Opdal til TV2.
Se situasjonen her:

Mener ballen er over linjen – sekunder senere kontrer Brann inn 2-1

Mållinjeteknologi eller ei

– Hvorfor har vi ikke mållinjeteknologi i norsk toppfotball?
– Vi har ikke diskutert det så veldig tett opp igjennom årene. Det har ikke vært etterspurt, og det er en betydelig kostnad per arena. Det er en kombinasjon av det, sier Nils Fisketjønn, Konkurranse Direktør i NFF, til Discovery.
Det har vært kamper i Norge hvor "goal-line", som det også blir kalt, har blitt satt opp, som i Supercup finalen på Lerkendal i 2016 mellom Real Madrid og Sevilla, men så har blitt tatt ned igjen.
– Hvor dyrt kan det være, kontra hvor stor nytte det vi vil ha av det. En del ting er verdt ganske mye penger, og nytten av å vite om det er mål eller ikke mener jeg er ganske stor. Kan heller ikke begripe hvorfor det skal være så mye dyrere en VAR, mener Eriksen.
Da det er snakk om mållinjeteknologi, så kommer ofte VAR-temaet opp, som det er mange forskjellige meninger om.
– VAR er jeg litt mer skeptisk til, fortsatte Opdal til TV2.
Og likt uttalte RBKs Vebjørn Hoff og.
– Det må være mulig å få noe på klokka som de har i utlandet, når ballen er inne så er det inne. Da skal du få mål. VAR er en annen diskusjon. Det er bra når det fungerer, og elendig når det ikke fungerer, sa også Hoff til TV2 etter kampen.
Ekspert Eriksen er heller ikke sjarmert i senk av VAR.
– Jeg vil ha vekk VAR i fotballen. Det kommer til å bli flere ting, og da blir sporten snart ugjenkjennelig.

– VAR skal ikke dømme fotballkampene

– VAR er det veldig få klubber i norsk fotball som argumenterer for og tar på agenda. Det handler også om penger, mener Hauge.
Han er derimot positiv til VAR.
– Det vil få vekk de store kontroversielle avgjørelsene som vi dessverre ser i fotball. VAR skal kunne hjelpe dommeren med helt åpenbare ting som straffer og mål, men VAR skal ikke dømme fotballkampene. Jeg mener VAR håndteres feil i engelsk fotball, og dømmer alt for mye. Hvis man bruker VAR på en riktig måte så skal alle tjene noe på det. Det skal være en form for fallskjerm for dommere, og det kan handle om opprykk, nedrykk eller kvalikk for klubbene.
– Vil VAR komme til norsk toppfotball i nærmeste fremtid?
Vi har diskutert det, og er i en dialog med toppfotballen for å utarbeide sammen en beslutning, svarer Fisketjønn.

Slapp med skrekken etter stygg takling: – Skulle vært rødt

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38